Füstölt, paprikás grillcsirke
Van, aki forrón szereti! Ha unjuk az egyszerű grillcsirkét, próbáljuk ki ezt a fűszeres és füstös BBQ csirke receptet, hogy feldobjuk a napot!
Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.
A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.
Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.
Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.
Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.
A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.
Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Keverjük össze a paprikakrémet és a vizet egy serpenyőben, és pároljuk alacsony hőmérsékletű tűzhelyen körülbelül 10 percig, vagy amíg el nem éri a közepes sűrűséget.
A csirkecombat fűszerezzük Milestone66 Yellow fűszerkeverékkel és chili porral.
Amikor készen állunk, akkor állítsuka pellet grillsütő hőmérsékletét 150℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig.
Helyezzük a csirkét a grillrácsra és zárt fedél alatt süssük 15 percen keresztül, majd a csirkecombokat locsoljuk meg a paprikás sziruppal.
Fordítsuk át a húsokat süssük újabb 15 percig, majd újra locsolás és fordítás, újabb 15 perc sütés. Így mindkét oldal 30-30 perc hőkezelést kap.
Amikor ez az idő letelt a grillsütőt hőmérsékletét vegyük le a legalacsonyabb (Super Smoke vagy Smoke állás) és a fűszeres-chilis combok kapjanak füstöt 1 órán keresztül.
A füstölés után váltsunk vissza hőt 150℃-ra az utolsó 15 percre, vagy amíg a csirke el nem éri a 74℃-ot a maghőmérőn, hogy tökéletessé váljon.
Ha elkészült kivesszük és forrón tálaljuk.