Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája


szoky konyhája pit boss bbq oldalas
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas kenőcs receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő40 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors
Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán
Csirkés fehér chiliEz a chili maga az ízek fiesztája, tele fa pellet grillen sült csirkével, fehér babbal és salsa verdével. Tálalhatjuk friss avokádóval, tejföllel és korianderrel a még krémesebb és fűszeresebb chili ízért.
Chilis sajtos sültkrumpli grillsütőnEz a chilis sültkrumpli kiváló és "könnyű" snack, amely tökéletesen alkalmas akár kirándulásokra, de az éjszakai filmezésekhez, vacsikhoz is. A grillsütő pedig nagyon finom plusz füstös ízt fog neki adni.
Chimichurri – argentin bbq pác, szószA fantasztikus argentin marhasülteknek nincs párjuk, de lehet még fokozni az élményt, például ezzel a tradicionális mártással. A Chimichurri (csimicsurri) szószt kötelező kipróbálni, a hozzávalók szinte biztos, hogy most is ott vannak a spájzban!

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors

Elkészítés

Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66