Rántott ördögtojások
Ha felfedezed a rántott ördögtojást, akkor igazán a feje tetejére áll majd a világ. Itt ugyanis a főtt tojás fehérje részét panírozás után kisütjük, a tojások sárgájából pedig krémes szószt készítünk, ami tökéletes kiegészítőként kerül majd vissza. Profi tipp: a tölteléket a sütés előtti este elkészíthetjük, de fontos, hogy felhasználásig tároljuk a hűtőben. a fehérjét.
Főzzük meg a tojásokat és készítsünk elő egy akkora tálat - benne jeges vízzel - amiben elfér majd ez a 6 tojás.
A főzéshez helyezzük a tojásokat egy edénybe úgy, hogy legalább 2,5 centiméternyire befedje őket a víz. Magas hőmérsékleten forraljuk fel a vizet, majd alacsony lángon forraljuk őket tovább 8-10 percig. Ezután a tojásokat tegyük át hűlni a jeges vízbe, majd óvatosan hámozzuk meg őket.
Készítsük el a tölteléket: első lépésként vágjuk ketté a főtt tojásokat, majd óvatosan távolítsuk el a sárgáját, és tegyük át egy közepes méretű tálba.
A fehérjéket ezzel párhuzamosan helyezzük egy peremes tepsire, fedjük le és tartsuk hűtve.
A sárgájához ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a jalapeñót, a metélőhagymát és a sajtot és jól keverjük össze. Ha alaposan összedolgoztuk, tegyük át a tölteléket egy zsákba vagy zárható zacskóba, amelynek sarkát vágjuk ki, majd tegyük félre ezt a keveréket. (Ha előre el szeretnénk készíteni, akkor fedjük le és tartsuk a hűtőben; de felhasználás előtt mindenképpen hagyjuk egy rövid ideig felmelegedni.)
Ezután keverjük össze a lisztet és a 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket egy tálban, a két, eddig fel nem használt tojást pedig alaposan verjük fel egy másik tálban. Ezzel párhuzamosan öntsük az aprított sült sertéshús tegyük egy harmadik tálba.
Ha ezekkel a lépésekkel elkészültünk, akkor jöhet is a bunda kialakítása. Ez azt jelenti, hogy mindegyik főtt tojásfehérjét megforgatjuk a lisztben, ügyelve arra, hogy teljesen bevonódjanak, majd a tojásba, ahol fontos, hogy hagyjuk a felesleg lecsepegni, majd az aprított sertéshúsban, szintén ügyelve arra, hogy az egész tojásfehérjét egyenletesen befedjük.
Töltsünk meg olajjal egy edényt és melegítsük fel az olajat közepes lángon 175℃-ra.
A bundázott tojásfehérjét adagonként óvatosan engedjük bele az olajba, és szükség szerint a hőfok módosításával süssük aranybarnára, körülbelül 2 perc alatt.
Ha készen vannak, helyezzük őket egy papírtörlős tálcára és hagyjuk lecsöpögni, illetve kicsit kihűlni.
Végül töltsük a tojássárgás keveréket a sült tojásfehérjék belsejébe, enyhén szórjuk meg egy kis fűszerrel, a baconnel és metélőhagymával, majd azonnal tálalhatjuk is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Főzzük meg a tojásokat és készítsünk elő egy akkora tálat - benne jeges vízzel - amiben elfér majd ez a 6 tojás.
A főzéshez helyezzük a tojásokat egy edénybe úgy, hogy legalább 2,5 centiméternyire befedje őket a víz. Magas hőmérsékleten forraljuk fel a vizet, majd alacsony lángon forraljuk őket tovább 8-10 percig. Ezután a tojásokat tegyük át hűlni a jeges vízbe, majd óvatosan hámozzuk meg őket.
Készítsük el a tölteléket: első lépésként vágjuk ketté a főtt tojásokat, majd óvatosan távolítsuk el a sárgáját, és tegyük át egy közepes méretű tálba.
A fehérjéket ezzel párhuzamosan helyezzük egy peremes tepsire, fedjük le és tartsuk hűtve.
A sárgájához ezután adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, a jalapeñót, a metélőhagymát és a sajtot és jól keverjük össze. Ha alaposan összedolgoztuk, tegyük át a tölteléket egy zsákba vagy zárható zacskóba, amelynek sarkát vágjuk ki, majd tegyük félre ezt a keveréket. (Ha előre el szeretnénk készíteni, akkor fedjük le és tartsuk a hűtőben; de felhasználás előtt mindenképpen hagyjuk egy rövid ideig felmelegedni.)
Ezután keverjük össze a lisztet és a 2 evőkanálnyi fűszerkeveréket egy tálban, a két, eddig fel nem használt tojást pedig alaposan verjük fel egy másik tálban. Ezzel párhuzamosan öntsük az aprított sült sertéshús tegyük egy harmadik tálba.
Ha ezekkel a lépésekkel elkészültünk, akkor jöhet is a bunda kialakítása. Ez azt jelenti, hogy mindegyik főtt tojásfehérjét megforgatjuk a lisztben, ügyelve arra, hogy teljesen bevonódjanak, majd a tojásba, ahol fontos, hogy hagyjuk a felesleg lecsepegni, majd az aprított sertéshúsban, szintén ügyelve arra, hogy az egész tojásfehérjét egyenletesen befedjük.
Töltsünk meg olajjal egy edényt és melegítsük fel az olajat közepes lángon 175℃-ra.
A bundázott tojásfehérjét adagonként óvatosan engedjük bele az olajba, és szükség szerint a hőfok módosításával süssük aranybarnára, körülbelül 2 perc alatt.
Ha készen vannak, helyezzük őket egy papírtörlős tálcára és hagyjuk lecsöpögni, illetve kicsit kihűlni.
Végül töltsük a tojássárgás keveréket a sült tojásfehérjék belsejébe, enyhén szórjuk meg egy kis fűszerrel, a baconnel és metélőhagymával, majd azonnal tálalhatjuk is.