Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal

Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal

vegán pizza készítés recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegán ételek grillsütőn? Miért is ne! A pizza egy népszerű étel, de sokan nem találnak megfelő vegán receptet. Ebben a videóban nekik is segítünk és egy szuper (gluténmentes) vegán pizzát mutatunk be.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Házi paradicsomos pizzaszósz:
 500 g paradicsompüré
 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszerkeverékEbben az esetben cukormentes
 ½ teáskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
 ½ teáskanál hagymapor
 1 teáskanál
 1 ízlés szerint bors
 1 teáskanál folyékonyfüstgrillsütőn készítve elhagyható
 2 evőkanál sörélesztőpehely
Házi vegán tejfölös pizzaszósz:
 1 doboz növényi joghurt/tejföl
 Milestone66 SPG+ fűszerkeverék ízlés szerint
 sörélesztőpehely
Pizzatésztához
 100 g Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
 3 g
 1 g szódabikarbóna
 10 g citromlé
 120 g kézmeleg víz
 5 g bambuszrostlisztgyúráshoz és nyújtáshoz
Pizzafeltétek (ízlés szerint)
 Paradicsom
 Bab
 Kukorica
 Lilahagyma
 Tofu
 Rukkola
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Készítsük el a paradicsomos pizzaszószt: keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, fűszerezzük ízlés szerint Milestone66 Italy fűszerkeverékkel.
A vegán tejfölös alaphoz keverjük össze a vegán tejfölt és a fűszereket, majd egészítsük ki egy kis sörélesztőpehellyel.
Már kenhetjük is a pizzánkra, de tésztaszósznak is kitűnő.

2

A tészta elkészítése nagyon egyszerű: keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy-egy külön edényben.

3

Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd kézzel vagy fakanál segítségével gyúrjuk addig, amíg sűrű nem lesz.
Ezután fedjük le az edény és legalább 15 percen keresztül pihentessük.

4

Egy enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy kb 25 cm-es alapot. A tészta szélét kicsit visszahajthatjuk, hogy peremet képezzen és ne folyjon le róla a feltét.

5

200°C-ra előmelegített grillsütőben pizza kövön süthető is a vegán pizza kb. 40 percen keresztül, hogy ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.
Grillen sült őszi zöldségkeverékSült zöldségreceptünk segítségével pillanatok alatt kivághatjuk magunkat egy váratlan vendég érkezésekor, ha gyorsan szeretnénk készíteni valami finomat. Ez az egyszerű és egészséges recept kelbimbót, újburgonyát, pézsmatököt és csiperke gombát tartalmaz.

Hozzávalók

Házi paradicsomos pizzaszósz:
 500 g paradicsompüré
 1 evőkanál Milestone66 Italy fűszerkeverékEbben az esetben cukormentes
 ½ teáskanál fokhagymapor vagy egy gerezd fokhagyma passzírozva
 ½ teáskanál hagymapor
 1 teáskanál
 1 ízlés szerint bors
 1 teáskanál folyékonyfüstgrillsütőn készítve elhagyható
 2 evőkanál sörélesztőpehely
Házi vegán tejfölös pizzaszósz:
 1 doboz növényi joghurt/tejföl
 Milestone66 SPG+ fűszerkeverék ízlés szerint
 sörélesztőpehely
Pizzatésztához
 100 g Szafi Hajdinamentes rostcsökkentett Univerzális lisztkeverék
 3 g
 1 g szódabikarbóna
 10 g citromlé
 120 g kézmeleg víz
 5 g bambuszrostlisztgyúráshoz és nyújtáshoz
Pizzafeltétek (ízlés szerint)
 Paradicsom
 Bab
 Kukorica
 Lilahagyma
 Tofu
 Rukkola
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Készítsük el a paradicsomos pizzaszószt: keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, fűszerezzük ízlés szerint Milestone66 Italy fűszerkeverékkel.
A vegán tejfölös alaphoz keverjük össze a vegán tejfölt és a fűszereket, majd egészítsük ki egy kis sörélesztőpehellyel.
Már kenhetjük is a pizzánkra, de tésztaszósznak is kitűnő.

2

A tészta elkészítése nagyon egyszerű: keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy-egy külön edényben.

3

Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket, majd kézzel vagy fakanál segítségével gyúrjuk addig, amíg sűrű nem lesz.
Ezután fedjük le az edény és legalább 15 percen keresztül pihentessük.

4

Egy enyhén lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy kb 25 cm-es alapot. A tészta szélét kicsit visszahajthatjuk, hogy peremet képezzen és ne folyjon le róla a feltét.

5

200°C-ra előmelegített grillsütőben pizza kövön süthető is a vegán pizza kb. 40 percen keresztül, hogy ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vegán pizza készítés Hévízi Ákossal – tejfölös és paradicsomos alapokkal
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66