Füstölt, chilis marhaszegyes nacho tál

Nem fogyott el a BBQ marhaszegy? Íme egy szuper ötlet maradékmentesképpen. Fogtuk a szegyet és a chilit, na és persze egy nagy marék tortilla chipset, kicsit feltúrbóztuk és máris létrejött az egyik legjobb füstös-sajtos-chilis buli nasi.
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 150°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas edényt vagy más serpenyőt.
Miután edényünk felmelegedett öntsük bele 1 evőkanál olívaolajat és a hagymát. Süssük 3-4 percen keresztül.
Tegyük a sült szegyet és a jalapenót is a tálba, és süssük további 1-2 percig.
Adjunk hozzá sört, forraljuk fel és főzzük 1-2 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
Érkezhet bele a kávé, a paradicsomszósz, a paradicsompüré, a bab, a paprika, a chili fűszer, a kömény, a cayenne és a só, majd jól keverjük össze. Forraljuk pár percig, majd fedjük le és 20-30 percen keresztül főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a grillről és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
A következő lépés előtt emeljük a sütő hőmérsékletét 205℃-ra.
Rakjuk össze a nacho tálat: Egy mélyess tálban vagy tepsibe tegyünk egy réteg tortilla chipset. A chipsekre a sűrű chilit teszünk, majd egy réteg reszelt sajtot. Ismételjük meg egy másik réteg chips-szel, chilivel és sajttal.
Helyezzük a tepsit a nachokkal közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10 percen keresztül, amíg a sajt megolvad és a chips ropogóssá válik.
Vegyük le a tepsit a grillről, és ízlés szerint helyezzünk a tetejére paradicsomot, hagymát és jalapenót.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 150°C-ra és helyezzünk a rácsra egy öntöttvas edényt vagy más serpenyőt.
Miután edényünk felmelegedett öntsük bele 1 evőkanál olívaolajat és a hagymát. Süssük 3-4 percen keresztül.
Tegyük a sült szegyet és a jalapenót is a tálba, és süssük további 1-2 percig.
Adjunk hozzá sört, forraljuk fel és főzzük 1-2 percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle.
Érkezhet bele a kávé, a paradicsomszósz, a paradicsompüré, a bab, a paprika, a chili fűszer, a kömény, a cayenne és a só, majd jól keverjük össze. Forraljuk pár percig, majd fedjük le és 20-30 percen keresztül főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a grillről és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
A következő lépés előtt emeljük a sütő hőmérsékletét 205℃-ra.
Rakjuk össze a nacho tálat: Egy mélyess tálban vagy tepsibe tegyünk egy réteg tortilla chipset. A chipsekre a sűrű chilit teszünk, majd egy réteg reszelt sajtot. Ismételjük meg egy másik réteg chips-szel, chilivel és sajttal.
Helyezzük a tepsit a nachokkal közvetlenül a grillrácsra, és süssük 10 percen keresztül, amíg a sajt megolvad és a chips ropogóssá válik.
Vegyük le a tepsit a grillről, és ízlés szerint helyezzünk a tetejére paradicsomot, hagymát és jalapenót.