Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel

Kezdőlap / Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel
Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ebben a receptvideóban texasi ízvilágban készült el a marhapörkölt, amely mellé egy igazi klasszikus a mac and cheese lett a köret.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc
Marhapörkölt:
 2 kg marhanyak
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 3 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab paradicsom
 200 g kenyérszalonna
 3 darab egész fahéj
 5 darab babérlevél
 1 barnacukor
 1 evőkanál chili
 1 evőkanál oregánó
 1 evőkanál petrezselyem
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ darab lime leve
 jalapeno paprika ízlés szerint
Mac n cheese
 2 szál újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 100 g vaj
 2 evőkanál liszt
 200 ml tej
 200 ml tejszín
 200 g cheddar
 500 g szarvacska tészta
Elkészítés
1

A marhahúst kockázzuk fel. Nem kell túl apróra, érdemes karakteres darabokat hagyni. Miután felvágtuk alaposan sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
A fa pellet grillsütőt 160-175°C-ra melegítsük elő.

2

Készítsük elő a pörkölt alapjához szükséges hozzávalókat. Vágjuk fel a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és kockázzuk a szalonnát is.

3

Süssük zsírjára a szalonnát és adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, majd miután összesültek érkezhet a marhahúst, amire pirítsunk rá kérget.

4

Annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi a pörköltünket. Adjuk hozzá a babérlevelet és az egész fahéjat, majd forrás után a barnacukrot.

5

Készítsük el köretünket a mac n cheese-t. Egy tepsibe hevítsünk vajat, amin a fokhagymát és az szeletelt újhagymát fonnyasszuk meg, majd összesütjük a liszttel.

6

Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Amikor krémesedik adjuk hozzá a cheddar sajtot is, majd ízesítsük sóval és borssal.

7

Kb. 80%-ra főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és keverjük össze a tepsi tartalmával és 10-15 percre tegyük vissza a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Marhapörkölt:
 2 kg marhanyak
 1 darab sárga kaliforniai paprika
 1 darab zöld kaliforniai paprika
 3 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 2 darab paradicsom
 200 g kenyérszalonna
 3 darab egész fahéj
 5 darab babérlevél
 1 barnacukor
 1 evőkanál chili
 1 evőkanál oregánó
 1 evőkanál petrezselyem
 2 teáskanál őrölt kömény
 ½ darab lime leve
 jalapeno paprika ízlés szerint
Mac n cheese
 2 szál újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 100 g vaj
 2 evőkanál liszt
 200 ml tej
 200 ml tejszín
 200 g cheddar
 500 g szarvacska tészta

Elkészítés

Elkészítés
1

A marhahúst kockázzuk fel. Nem kell túl apróra, érdemes karakteres darabokat hagyni. Miután felvágtuk alaposan sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.
A fa pellet grillsütőt 160-175°C-ra melegítsük elő.

2

Készítsük elő a pörkölt alapjához szükséges hozzávalókat. Vágjuk fel a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és kockázzuk a szalonnát is.

3

Süssük zsírjára a szalonnát és adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, majd miután összesültek érkezhet a marhahúst, amire pirítsunk rá kérget.

4

Annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi a pörköltünket. Adjuk hozzá a babérlevelet és az egész fahéjat, majd forrás után a barnacukrot.

5

Készítsük el köretünket a mac n cheese-t. Egy tepsibe hevítsünk vajat, amin a fokhagymát és az szeletelt újhagymát fonnyasszuk meg, majd összesütjük a liszttel.

6

Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. Amikor krémesedik adjuk hozzá a cheddar sajtot is, majd ízesítsük sóval és borssal.

7

Kb. 80%-ra főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és keverjük össze a tepsi tartalmával és 10-15 percre tegyük vissza a grillsütőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Texas chili marhapörkölt mac and cheese-zel