Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Szárított marha vietnami módra

Szárított marha vietnami módra

szárított marhahús recept leírás készítés okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A szárított marhahús az egészséges és fehérjedús snack lehetőségek közé tartozik. Egy kis adag szárított marhahús a nap során energiát adhat, miközben segít fenntartani a teltségérzetet és az izomtömeget. Készítsd el fa pellet grillsütőn.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók:
 2 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 2 darab nagy gerezd fokhagymadurvára vágva
 1 szál friss citromfűlevágva és vékonyra szeletelve
 1 darab 4 centis friss gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 125 ml szójaszósz
 3 evőkanál víz
 3 evőkanál cukor
 2 evőkanál halszósz
 2 teáskanál piros chili pehely(ízlés szerint több is használható)
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a fokhagymát, a citromfüvet, a gyömbért, a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a halszószt, a chili szószt.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York pastrami szendvicsEgy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.
Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 2 darab nagy gerezd fokhagymadurvára vágva
 1 szál friss citromfűlevágva és vékonyra szeletelve
 1 darab 4 centis friss gyömbérmeghámozva és durvára vágva
 125 ml szójaszósz
 3 evőkanál víz
 3 evőkanál cukor
 2 evőkanál halszósz
 2 teáskanál piros chili pehely(ízlés szerint több is használható)
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a fokhagymát, a citromfüvet, a gyömbért, a szójaszószt, a vizet, a cukrot, a halszószt, a chili szószt.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szárított marha vietnami módra
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66