4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza

Kezdőlap / 4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza
4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Az egyik legnépszerűbb étel az egész világon a pizza. Ahány ház, annyi szokás, annyi tészta, annyi elkészítés. Most mutatunk egy grillen, pizzakövön készült 4 sajtos és prosciutto sonkás változatot.

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra
Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom
Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g pizzaliszt (00-ás)
 25 g élesztő
 1 teáskanál cukor
 300 ml víz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 teáskanál
 4 gerezd fokhagyma
 1 csomag prosciutto sonka
 parmezán, mozzarella, gouda és kék sajt
 sűrített paradicsom és paradicsomlé
 bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés
1

Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe és keverjük el egy kis cukorral. Amikor felfutott adjuk hozzá a liszthez és öntsünk még hozzá egy kis olívaolajat, illetve egy kis sót. Dagasztás után legalább 1,5 órát letakarva kelesztjük, pihentetjük.

2

Paradicsomszósz: az aprított fokhagymát pirítsuk le, majd adjuk hozzá a paradicsompürét, egy kis bazsalikomot és a paradicsomlevet, majd alacsony lángon főzzük össze szósz állagúra. Ezután a sajtokat is készítsük elő, aprítsuk és kockázzuk fel.

3

A megkelt tésztát válasszuk ketté és formázzunk vékony pizza lapokat. Érdemes mindkét pizzát teljesen előkészíteni még mielőtt bekerül a grilsütőbe. Kenjük át a paradicsomos szósszal, helyezzük rá a sajtokat.

4

A pizzát helyezzük be a grillre minél magasabb hőfokra (a videóban 340°C), amennyiben lehetséges egy pizza kőre.

5

A pizza néhány perc alatt elkészül. Ekkor tegyünk rá néhány levél friss bazsalikomot, rukkolát a prosciutto sonkát és szórjuk meg parmezán sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!
4 sajtos és prosciutto pizza, olasz-nápolyi pizza