Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A legfinomabb cigánypecsenye

A legfinomabb cigánypecsenye


legfinomabb cigánypecse recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj
Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mézes császáros tésztaA most következő kellemes tésztaételt egy isteni finom, grillezett összetevővel bolondítjuk meg, amelyet a meghitt szombat esték, vagy, akár a kiadós partik alkalmával is bátran felszolgálhatunk - mindenkit boldoggá téve vele!
Grillen sült egész kacsaHa már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.
Pokolian csípős csirkeszárnyTűzoltó készüléket bekészíteni, most egy igazán csípős csirkeszárny következik! Ebben a pokolian csípős receptben szerepet kap csípős fűszer és duplán csípős szósz is.
Füstölt sajtos rakott krumpliLaktató és egyszerű, igazi magyar fogást készített GMG Davy Crockett pellet grillen a Fald fel csapata: füstölt sajtos rakott krumpli

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A legfinomabb cigánypecsenye
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66