Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillen sült egész kacsa

Grillen sült egész kacsa


sült egész grillkacsa recept okosgril
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc
 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Univerzális házi száraz BBQ rubLegyen szó csirkecombokról, pecsenyékről, csirkeszárnyakról, sertésszeletről, sültkrumpliról, sültkarfiolról, de még akár tofuról is: Ezt a házi száraz rubot nyugodtan használhatod bármilyen ételhez, univerzális fűszerkeverék!
Emu steak tzatzikivelA Fald Fel! csapata elkészítette az első steaket az Okosgrillünkön tzatziki és grillezett burgonya kíséretében! Nem T-bone és nem is New York strip hanem egy emu filé volt a főszereplő és az állukat keresgélték a végeredménytől.
Göngyölt szarvashús sajtos tojásos nokedlivelManapság felcsapva a netet könnyedén betudjátok szerezni a különböző vadhúsokat. Úgy hogy a most mi is így tettünk. A szarvashús mellé készítünk egy klasszikus uborkasalit, köretnek sajtos tojásos nokedlit, valamint egy juhtúrós krémet.

Hozzávalók

 1 egész tisztított kacsa(idősebb kacsa esetén több sütési idővel kell számolni)
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

Grillen sült egész kacsa
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66