Grillen sült egész kacsa

Kezdőlap / Grillen sült egész kacsa
Grillen sült egész kacsa

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ha már kicsit unalmas a grillcsirke, akkor semmi gond, mutatunk egy finom grillkacsa receptet. Az egész kacsa elkészítése roppant egyszerű és az egész család imádni fogja.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 40 perc

 1 egész tisztított kacsa
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

 1 egész tisztított kacsa
 2 evőkanál szódabikarbóna
 1 evőkanál kínai ötfűszerfahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény,szecsuáni bors keveréke
 1 nagy zöldalmahéj és mag nélkül, kockázva
 1 narancs negyede cikkekre bontva
 2 evőkanál szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

1

Hideg folyó víz alatt mossuk át alaposan a kacsát kívül és belül, miután megtisztítottuk az esetleges ott maradt tokoktól. Ezután papírtörlővel töröljük át alaposan.

2

A szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze a kínai ötfűszerrel és a szódabikarbónával. A sült kacsa bőre ettől lesz extra ropogós. Kívül és belül és alaposan kenjük be a kacsát.

3

Tegyünk a kacsa belsejébe a narancs szeleteket és a kockázott almát.

4

Melegítsük fel a kerti grillsütőnket 150 °C fokra.

5

Tegyük a fűszerezett kacsát egy oldalas tartóra (fordítva) vagy a grillrácsokra közvetlenül.

6

Süssük 2 - 2 ½ órán keresztül, vagy amíg a bőre ropogós nem lesz. Ha maghő odafigyelve szeretnénk elkészíteni figyeljük a comb hőmérsékletét. Ha a kacsacomb 71°C fokos, készen is van.

7

Vegyük le az elkészült kacsát a rácsokról, takarjuk le alufóliával és pihentessük 15 percig, majd fogyasszuk.

Grillen sült egész kacsa