Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A legfinomabb cigánypecsenye

A legfinomabb cigánypecsenye


legfinomabb cigánypecse recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A cigánypecsenye az egyik legtradicionálisabb fogás a magyar konyhában. Igaz erre a receptre is, hogy eredet a homályba vész, és rengeteg egyedi változat él a köztudatban. Sokan készítik mustárral, illetve nélküle, sok helyen pedig tükörtojást sütnek rá. Próbáljátok ki az előre bepácolt, grillen készült verziót is.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj
Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett zöldséges szendvicsCsak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
Bourbon-ben párolt marhabordaEzekkel az ízekkel érdemes eldicsekedni! Az erőteljes ízeket kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a marhaoldalast, ez a pác ugyanis mélyen behatol a marhahúsba és egy karakteres ételt kapunk végeredményként.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g tarja
 300 g zsírszalonna
 6 gerezd fokhagyma
 500 g burgonya
 6 evőkanál mustár
 1 magyaros fűszersóSó, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű
 3 teáskanál őrölt pirospaprika
 étolaj

Elkészítés

Elkészítés
1

A tarjaszeleteket némi klopfolás után 1-2 nappal az étel elkészítése előtt pácoljuk be az olajjal elkevert magyaros fűszersóval és tegyük a 4-5°C-os hűtőbe.
Ennek hiányába készíthetünk saját fűszervekeveréket só, paprika, fokhagyma, vöröshagyma, paszternák, bazsalikom, majoránna, koriander, borsikafű, szerecsendió, kömény, kakukkfű felhasználásával.

A fa pellet grillsütőt 200-210°C-ra melegítsük elő.

2

Hámozzuk és tisztítsuk meg krumplit, majd kockázzuk fel és süssük ki forró olajban. Miután kiszedtük szórjuk meg friss petrezselyemmel. A szalonnát vágjuk szeletekre és irdaljuk be, vaslapon süssük ki.

3

A cigánypecsenye másik páca, a mustár, a fokhagyma és a pirospaprika alapos összekeverésével készül el. Kenjük be vele a tarjaszeleteket és mehet is a rácsra vagy vaslapra. Oldalanként pár perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A legfinomabb cigánypecsenye
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66