Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny


grillezett mogyoróvajas csirkeszárny recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő45 percÖsszesen1 óra
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva
Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Teriyaki pulykaRecept videó: Egy kis japán szósz, egy egész pulyka és indul is a varázslat. Próbáld ki ezt a receptet, ha már unod a klasszikus szárnyas ízeket.
Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!
Marha oldalassal tuningolt burgerHa marhahúsra vágysz, akkor ezt a receptet kerested, minden vágyad ki fogja elégíteni. Ebben a hamburgerben keveredik a grill és a barbecue műfaja. A kész húspogácsák ízvilágát bbq marha oldalassal emeljük egy új szintre és kerül bele még egy tojás is, hátha nem lenne elég laktató önmagában.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 3 evőkanál mogyoróvaj
 2 evőkanál Sriracha chiliízlés szerint bármilyen chilivel helyettesíthető
 4 evőkanál szójaszósz
 4 evőkanál Worcestershire szósz
 2 gerezd fokhagymaapróra vágva
 1 csokor mogyoróhagyma apróra vágva
 pörkölt földimogyoróapróra vágva

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban alaposan keverjük össze a mogyoróvajat, a chilit, a szójaszószt, a Worcestershire-t és az aprított fokhagymát.

2

Egy zárható zacskóban vagy tálban keverjük össze a pác felét és a csirkeszárnyakat. Ügyeljünk rá, hogy minden részét bevonja a húsnak a fűszerezés. Legalább 3-4 órára helyezzük a hűtőbe.

3

A csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és helyezzük a grillrácsra a pácolt húsokat.

4

Süssük 35-40 percen keresztül többször is átforgatva a csirkeszárnyakat, hogy minden részen átsüljön.
A sütés ideje alapanyagfüggő is, így érdemes maghőmérőt használni. A szárny vastagabb részén (de a csontot nem érintve) a maghő érje el a 74°C-ot.

5

Vegyük le a grillről, és tálaljuk a megmaradt páccal. Tetejét szórjuk meg apróra vágott mogyoróval és mogyoró (salotta) hagymával.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárny
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66