Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A tökéletes BBQ oldalas

A tökéletes BBQ oldalas


verseny bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek az oldalasok kétségkívül díjazásra méltóak. Mintha versenyre készülnénk, a sertésbordákat Milestone66 Red és Yellow-val fűszerezzük és füstöljük, majd barna cukor és vaj keverékével leöntjük, becsomagoljuk, és tovább sütjük a tökéletesség érdekében.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók
 2 darab sertésoldalas
 2 evőkanál barnacukor
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál agave szirup
 BBQ szósz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Távolítsuk el a membránt az oldalasok hátuljáról és fűszerezzük be mindkét oldalát Milestone66 Barcbecue Rub fűszerkeverékkel, ezúttal Red és Yellow ízekket. Ezután a bordákat 15-20 percig pihentetjük.

2

Állítsuk a Traeger pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig. Az optimális íz érdekében használjuk a Super Smoke beállítást, ha lehetséges.

3

Helyezzük a húsokat a grillre, csontos felével lefelé, és süssük 3 órán keresztül.

4

Amíg az oldalasok sülnek, elkészítjük a barnacukros bevonatot. Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, a vajat és az agavét. Kenjük a keverék felét két-két alufólia lapra, amelyek körülbelül azonos méretűek és formájúak, mint az oldalasaink.

5

3 óra elteltével vegyük ki az oldalasokat a grillről, és tegyük őket húsos résszel lefelé egy-egy fóliára és tekerjük be szorosan.

6

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra, és tegyük a becsomagolt bordákat húsos oldalukkal lefelé a rácsra. Helyezzük be a szondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedelet, és süssük a húsokat, amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃-ot, vagyis körülbelül 1,5-2 óráig.

7

Vegyük ki a bordákat a grillből és a fóliákból is, majd tegyük vissza a kicsomagolva a grillre további 10 percre.

8

Ismét vegyük le a grillről és kenjük be a húsos és csontos oldalakat is barbecue szósszal, majd süssük további 10 percig. Az oldalasokat felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett chilis-limeos kukoricaHa ezt készíted az összejövetelen, biztos lehetsz benne, hogy sokáig emlegetni fogják. A zsenge grillezett kukoricát ízletes chilis-limeos vajjal kenjük meg az új kedvenc nyári köretünkhöz.
Grill gombás hot dogA hotdog rengeteg grillparti főszereplője, de mi történik ha mustáron túl is engedjük a fantáziánkat? Izgalmas grill gombás hotdog következik.
Füstös oldalas SPG-velEgyszerű, de nagyszerű receptet keresel? Legyen ez az oldalas az új kedvenced. Csak néhány friss hússzeletre, sóra, borsra és fokhagymásra, na és persze egy kis hickory füstre van szükségünk ahhoz, hogy komoly ízélményeket érjünk el.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab sertésoldalas
 2 evőkanál barnacukor
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál agave szirup
 BBQ szósz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Távolítsuk el a membránt az oldalasok hátuljáról és fűszerezzük be mindkét oldalát Milestone66 Barcbecue Rub fűszerkeverékkel, ezúttal Red és Yellow ízekket. Ezután a bordákat 15-20 percig pihentetjük.

2

Állítsuk a Traeger pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig. Az optimális íz érdekében használjuk a Super Smoke beállítást, ha lehetséges.

3

Helyezzük a húsokat a grillre, csontos felével lefelé, és süssük 3 órán keresztül.

4

Amíg az oldalasok sülnek, elkészítjük a barnacukros bevonatot. Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, a vajat és az agavét. Kenjük a keverék felét két-két alufólia lapra, amelyek körülbelül azonos méretűek és formájúak, mint az oldalasaink.

5

3 óra elteltével vegyük ki az oldalasokat a grillről, és tegyük őket húsos résszel lefelé egy-egy fóliára és tekerjük be szorosan.

6

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra, és tegyük a becsomagolt bordákat húsos oldalukkal lefelé a rácsra. Helyezzük be a szondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedelet, és süssük a húsokat, amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃-ot, vagyis körülbelül 1,5-2 óráig.

7

Vegyük ki a bordákat a grillből és a fóliákból is, majd tegyük vissza a kicsomagolva a grillre további 10 percre.

8

Ismét vegyük le a grillről és kenjük be a húsos és csontos oldalakat is barbecue szósszal, majd süssük további 10 percig. Az oldalasokat felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A tökéletes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66