Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A tökéletes BBQ oldalas

A tökéletes BBQ oldalas


verseny bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek az oldalasok kétségkívül díjazásra méltóak. Mintha versenyre készülnénk, a sertésbordákat Milestone66 Red és Yellow-val fűszerezzük és füstöljük, majd barna cukor és vaj keverékével leöntjük, becsomagoljuk, és tovább sütjük a tökéletesség érdekében.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő2 óra 30 percÖsszesen2 óra 45 perc
Hozzávalók
 2 darab sertésoldalas
 2 evőkanál barnacukor
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál agave szirup
 BBQ szósz
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Távolítsuk el a membránt az oldalasok hátuljáról és fűszerezzük be mindkét oldalát Milestone66 Barcbecue Rub fűszerkeverékkel, ezúttal Red és Yellow ízekket. Ezután a bordákat 15-20 percig pihentetjük.

2

Állítsuk a Traeger pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig. Az optimális íz érdekében használjuk a Super Smoke beállítást, ha lehetséges.

3

Helyezzük a húsokat a grillre, csontos felével lefelé, és süssük 3 órán keresztül.

4

Amíg az oldalasok sülnek, elkészítjük a barnacukros bevonatot. Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, a vajat és az agavét. Kenjük a keverék felét két-két alufólia lapra, amelyek körülbelül azonos méretűek és formájúak, mint az oldalasaink.

5

3 óra elteltével vegyük ki az oldalasokat a grillről, és tegyük őket húsos résszel lefelé egy-egy fóliára és tekerjük be szorosan.

6

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra, és tegyük a becsomagolt bordákat húsos oldalukkal lefelé a rácsra. Helyezzük be a szondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedelet, és süssük a húsokat, amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃-ot, vagyis körülbelül 1,5-2 óráig.

7

Vegyük ki a bordákat a grillből és a fóliákból is, majd tegyük vissza a kicsomagolva a grillre további 10 percre.

8

Ismét vegyük le a grillről és kenjük be a húsos és csontos oldalakat is barbecue szósszal, majd süssük további 10 percig. Az oldalasokat felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Holland metélt, magyarosítvaA tepsis és tészta ételek rajongói most figyeljenek: Bürgés Tomi ebben a videóban a klasszikus holland metéltet készítette el és bolondította meg egy kis magyaros vonallal. Könnyű kis étel, gyors elkészítéssel.
Reggeli Okosgrillen: tojás, sajt, bacon SPG-velTojással, baconnel, sajttal, Milestone66 SPG-vel és egy csipet okos füsttel egy király reggeli recept érkezik, bemutatva, hogy fa pellet grillsütőn mennyire egyszerű percek alatt összedobni egy laktató finomságot.
Császáros rakott tojás grillenMost megmutatjuk nektek a reggelik királyának is nevezhető, grillen készülő császáros rakott tojás receptjét! Brutál finom és tápláló kajával kezdhetitek a napot... Fald fel!
Kentucky bourbon BBQ csülökBürgés Tomi ezúttal sertés hátsó csülköket dobott a rácsra, miután alaposan befűszerezte. A sütés közben még különböző szószokkal fokozta az élvezeteket na és persze alapos füstöt is kapott a csülök.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 darab sertésoldalas
 2 evőkanál barnacukor
 4 evőkanál vaj
 4 evőkanál agave szirup
 BBQ szósz
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Távolítsuk el a membránt az oldalasok hátuljáról és fűszerezzük be mindkét oldalát Milestone66 Barcbecue Rub fűszerkeverékkel, ezúttal Red és Yellow ízekket. Ezután a bordákat 15-20 percig pihentetjük.

2

Állítsuk a Traeger pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és zárt fedéllel melegítsük elő 15 percig. Az optimális íz érdekében használjuk a Super Smoke beállítást, ha lehetséges.

3

Helyezzük a húsokat a grillre, csontos felével lefelé, és süssük 3 órán keresztül.

4

Amíg az oldalasok sülnek, elkészítjük a barnacukros bevonatot. Egy kis tálban keverjük össze a barna cukrot, a vajat és az agavét. Kenjük a keverék felét két-két alufólia lapra, amelyek körülbelül azonos méretűek és formájúak, mint az oldalasaink.

5

3 óra elteltével vegyük ki az oldalasokat a grillről, és tegyük őket húsos résszel lefelé egy-egy fóliára és tekerjük be szorosan.

6

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120℃-ra, és tegyük a becsomagolt bordákat húsos oldalukkal lefelé a rácsra. Helyezzük be a szondát egy oldalas közepébe, elkerülve a csontokat. Zárjuk le a fedelet, és süssük a húsokat, amíg a belső hőmérsékletük el nem éri a 95℃-ot, vagyis körülbelül 1,5-2 óráig.

7

Vegyük ki a bordákat a grillből és a fóliákból is, majd tegyük vissza a kicsomagolva a grillre további 10 percre.

8

Ismét vegyük le a grillről és kenjük be a húsos és csontos oldalakat is barbecue szósszal, majd süssük további 10 percig. Az oldalasokat felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A tökéletes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66