Császáros rakott tojás grillen – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / Császáros rakott tojás grillen – Fald fel! #receptek
Császáros rakott tojás grillen – Fald fel! #receptek

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Most megmutatjuk nektek a reggelik királyának is nevezhető, grillen készülő császáros rakott tojás receptjét! Brutál finom és tápláló kajával kezdhetitek a napot... Fald fel!

Adag4 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszesen50 perc

Hozzávalók:
 1 kg császárszalonna
 20 darab tojás
 só, bors
 2 fej vöröshagyma
 olívaolaj
 250 g Szarvasi Füstölt Pizza Mozzarella
 paradicsom
 tv paprika
 fehér kenyér
 őrölt pirospaprika

Elkészítés
1

A mai napon Misi (Fald fel csapat) fogja megmutatni, hogy a grillszezonban nem csak ebédhez és vacsihoz lehet begyújtani a szenet! Íme a Császáros rakott tojás grillen!

2

A mennyiségeket nyugodtan szabjátok a ti pocakotok méretére, de mi farkas éhesek voltunk, úgy hogy 1 kg Kométa kemencés császárszalonna és 20 tojás szerelemgyermeke indította a napunkat!

3

Elsőként a császárszalonnát kell felvágnotok, de ügyeljetek, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek. A cél, hogy felgöngyöljük a husikat, viszont ehhez először meg kell, hogy látogassák a rácsot. Alacsony hőmérsékleten egy pár perc után könnyebb dolgotok lesz és nem rúgja ki magát az eredeti állapotába.

4

Fogjatok egy magas falú tepsit, oliva olajjal kenjétek ki és szüneteket hagyva pakoljuk tele a felgöngyölt husikkal. Az üres helyekre pedig érkezhetnek a tojások, egészen a szalonna magasságáig.

5

Sóval és borssal hintsétek meg, valamint két fej apró kockákra vágott vöröshagyma kerüljön a tetejére. Kb 120 fokon irány a sütőbe és már nincs is más dolgotok, mint egy szép nagy adag sajtot lereszelni.

6

Mikor a tojás elkészül, vegyétek ki a tepsit, szórjátok meg a tetejét a sajttal és még 5 percre kerüljön vissza, hogy ráolvadjon.

7

A paradicsom, a paprika és a fehér kenyér kötelező mellé egy pohár hideg Apentával, és egy csipet őrölt pirospaprika csodákra képes a tetején. Indulhat is a nap!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg császárszalonna
 20 darab tojás
 só, bors
 2 fej vöröshagyma
 olívaolaj
 250 g Szarvasi Füstölt Pizza Mozzarella
 paradicsom
 tv paprika
 fehér kenyér
 őrölt pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

A mai napon Misi (Fald fel csapat) fogja megmutatni, hogy a grillszezonban nem csak ebédhez és vacsihoz lehet begyújtani a szenet! Íme a Császáros rakott tojás grillen!

2

A mennyiségeket nyugodtan szabjátok a ti pocakotok méretére, de mi farkas éhesek voltunk, úgy hogy 1 kg Kométa kemencés császárszalonna és 20 tojás szerelemgyermeke indította a napunkat!

3

Elsőként a császárszalonnát kell felvágnotok, de ügyeljetek, hogy ne legyenek túl vékonyak a szeletek. A cél, hogy felgöngyöljük a husikat, viszont ehhez először meg kell, hogy látogassák a rácsot. Alacsony hőmérsékleten egy pár perc után könnyebb dolgotok lesz és nem rúgja ki magát az eredeti állapotába.

4

Fogjatok egy magas falú tepsit, oliva olajjal kenjétek ki és szüneteket hagyva pakoljuk tele a felgöngyölt husikkal. Az üres helyekre pedig érkezhetnek a tojások, egészen a szalonna magasságáig.

5

Sóval és borssal hintsétek meg, valamint két fej apró kockákra vágott vöröshagyma kerüljön a tetejére. Kb 120 fokon irány a sütőbe és már nincs is más dolgotok, mint egy szép nagy adag sajtot lereszelni.

6

Mikor a tojás elkészül, vegyétek ki a tepsit, szórjátok meg a tetejét a sajttal és még 5 percre kerüljön vissza, hogy ráolvadjon.

7

A paradicsom, a paprika és a fehér kenyér kötelező mellé egy pohár hideg Apentával, és egy csipet őrölt pirospaprika csodákra képes a tetején. Indulhat is a nap!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Császáros rakott tojás grillen – Fald fel! #receptek