Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas


meccsnézős bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml őszibarack nektár
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Papírtörlővel szárítsuk meg a bordákat és ha szükséges, távolítsuk el a hártyákat a bordák hátuljáról úgy, hogy vajazó kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a szelet közepén, hogy meglazuljon. Ezután papírtörlővel fogjuk meg a hártyát és húzzuk le.

2

Vigyünk fel vékony rétegben Milestone66 Yellow fűszerkeveréket az oldalasok hátuljára és oldalára. Hagyjuk így állni 5 percig, majd fordítsuk meg a húsokat, kenjük be vastagon a tetejüket is és ismét hagyjuk pihenni 15 percig.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat közvetlenül a grillrácsra, csontos oldalukkal lefelé, miközben tegyük be a hússzondát vízszintesen egy szelet közepébe, elkerülve a csontot. Ezután zárjuk le a fedőt és süssük az oldalasokat addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot és a hús el nem válik a csontoktól, vagyis körülbelül 2-2.5 óráig.

5

Vegyük ki a bordákat a grillrácsról és helyezzük mindegyik szeletet húsos résszel lefelé egy fólialap tetejére. Öntsünk kb. fél bögre őszibarack nektárt minden húsdarabra, majd tekerjük őket szorosan a fóliába, hogy csomagokat alakítsunk ki.

6

Tegyük vissza a bordákat a grillre, csontos felükkel felfelé. Zárjuk le a fedőt, és süssük puhára (de még ne essen le a hús a csontról), vagyis 30-45 percig.

7

Távolítsuk el a húsokat a grillről és csomagoljuk ki őket. Kenjük meg mindkét oldalukat BBQ szósszal, majd rakjuk vissza az oldalasokat a grillre. Zárjuk vissza a fedőt és süssük, amíg a szósz megdermed. (Körülbelül 15 percig.)
Tipp: a barbecue szószba keverjünk egy kis őszibarack lekvárt vagy levet a plusz ízek kedvéért.

8

Vegyük le a húst a grillről, és hagyjuk pihenni 15 percig. Szeleteljük a csontok között külön-külön darabokra és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Töltött burger: sajt, bacon, chiliA klasszikus sajtos-bacon burger haladó verziója, amikor már töltött húst sütünk az okosgrillen, majd egész héten bezsebeljük érte a szebbnél szebb dícsérő bókokat.
BBQ pirított marhaszegyA Gerogia bbq szósz találkozik a marhaszeggyel, majd miután puhára főztük a húst órákon át, még egy kis chop house rubbal is fűszerezzük és tovább pirítjuk. Úristen, máris megéheztünk!
Ünnepi mézeskalács grillsütőbenPellet grillsütőben bármi elkészíthető, akár az ünnepi mézeskalács is. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű sütit sütni grillsütőben.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml őszibarack nektár
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Papírtörlővel szárítsuk meg a bordákat és ha szükséges, távolítsuk el a hártyákat a bordák hátuljáról úgy, hogy vajazó kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a szelet közepén, hogy meglazuljon. Ezután papírtörlővel fogjuk meg a hártyát és húzzuk le.

2

Vigyünk fel vékony rétegben Milestone66 Yellow fűszerkeveréket az oldalasok hátuljára és oldalára. Hagyjuk így állni 5 percig, majd fordítsuk meg a húsokat, kenjük be vastagon a tetejüket is és ismét hagyjuk pihenni 15 percig.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat közvetlenül a grillrácsra, csontos oldalukkal lefelé, miközben tegyük be a hússzondát vízszintesen egy szelet közepébe, elkerülve a csontot. Ezután zárjuk le a fedőt és süssük az oldalasokat addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot és a hús el nem válik a csontoktól, vagyis körülbelül 2-2.5 óráig.

5

Vegyük ki a bordákat a grillrácsról és helyezzük mindegyik szeletet húsos résszel lefelé egy fólialap tetejére. Öntsünk kb. fél bögre őszibarack nektárt minden húsdarabra, majd tekerjük őket szorosan a fóliába, hogy csomagokat alakítsunk ki.

6

Tegyük vissza a bordákat a grillre, csontos felükkel felfelé. Zárjuk le a fedőt, és süssük puhára (de még ne essen le a hús a csontról), vagyis 30-45 percig.

7

Távolítsuk el a húsokat a grillről és csomagoljuk ki őket. Kenjük meg mindkét oldalukat BBQ szósszal, majd rakjuk vissza az oldalasokat a grillre. Zárjuk vissza a fedőt és süssük, amíg a szósz megdermed. (Körülbelül 15 percig.)
Tipp: a barbecue szószba keverjünk egy kis őszibarack lekvárt vagy levet a plusz ízek kedvéért.

8

Vegyük le a húst a grillről, és hagyjuk pihenni 15 percig. Szeleteljük a csontok között külön-külön darabokra és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66