Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas


meccsnézős bbq oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Készüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml őszibarack nektár
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Papírtörlővel szárítsuk meg a bordákat és ha szükséges, távolítsuk el a hártyákat a bordák hátuljáról úgy, hogy vajazó kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a szelet közepén, hogy meglazuljon. Ezután papírtörlővel fogjuk meg a hártyát és húzzuk le.

2

Vigyünk fel vékony rétegben Milestone66 Yellow fűszerkeveréket az oldalasok hátuljára és oldalára. Hagyjuk így állni 5 percig, majd fordítsuk meg a húsokat, kenjük be vastagon a tetejüket is és ismét hagyjuk pihenni 15 percig.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat közvetlenül a grillrácsra, csontos oldalukkal lefelé, miközben tegyük be a hússzondát vízszintesen egy szelet közepébe, elkerülve a csontot. Ezután zárjuk le a fedőt és süssük az oldalasokat addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot és a hús el nem válik a csontoktól, vagyis körülbelül 2-2.5 óráig.

5

Vegyük ki a bordákat a grillrácsról és helyezzük mindegyik szeletet húsos résszel lefelé egy fólialap tetejére. Öntsünk kb. fél bögre őszibarack nektárt minden húsdarabra, majd tekerjük őket szorosan a fóliába, hogy csomagokat alakítsunk ki.

6

Tegyük vissza a bordákat a grillre, csontos felükkel felfelé. Zárjuk le a fedőt, és süssük puhára (de még ne essen le a hús a csontról), vagyis 30-45 percig.

7

Távolítsuk el a húsokat a grillről és csomagoljuk ki őket. Kenjük meg mindkét oldalukat BBQ szósszal, majd rakjuk vissza az oldalasokat a grillre. Zárjuk vissza a fedőt és süssük, amíg a szósz megdermed. (Körülbelül 15 percig.)
Tipp: a barbecue szószba keverjünk egy kis őszibarack lekvárt vagy levet a plusz ízek kedvéért.

8

Vegyük le a húst a grillről, és hagyjuk pihenni 15 percig. Szeleteljük a csontok között külön-külön darabokra és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt kacsamellKacsamell füstben, fűszerben, juharszirupban. Vajon mennyire lesz különleges a vad ízeket hordozó kacsamell, ha édessé-füstössé tesszük? A válasz egyértelműen az, hogy nagyon! Próbáld ki!
Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Baconbe csomagolt töltött pulykaHálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 4 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 ml őszibarack nektár
 BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Papírtörlővel szárítsuk meg a bordákat és ha szükséges, távolítsuk el a hártyákat a bordák hátuljáról úgy, hogy vajazó kést csúsztatunk a membrán és a csont közé a szelet közepén, hogy meglazuljon. Ezután papírtörlővel fogjuk meg a hártyát és húzzuk le.

2

Vigyünk fel vékony rétegben Milestone66 Yellow fűszerkeveréket az oldalasok hátuljára és oldalára. Hagyjuk így állni 5 percig, majd fordítsuk meg a húsokat, kenjük be vastagon a tetejüket is és ismét hagyjuk pihenni 15 percig.

3

Állítsuk be a pellet grillsütőt 135℃ -os hőmérsékletre.

4

Helyezzük a húsokat közvetlenül a grillrácsra, csontos oldalukkal lefelé, miközben tegyük be a hússzondát vízszintesen egy szelet közepébe, elkerülve a csontot. Ezután zárjuk le a fedőt és süssük az oldalasokat addig, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 70℃-ot és a hús el nem válik a csontoktól, vagyis körülbelül 2-2.5 óráig.

5

Vegyük ki a bordákat a grillrácsról és helyezzük mindegyik szeletet húsos résszel lefelé egy fólialap tetejére. Öntsünk kb. fél bögre őszibarack nektárt minden húsdarabra, majd tekerjük őket szorosan a fóliába, hogy csomagokat alakítsunk ki.

6

Tegyük vissza a bordákat a grillre, csontos felükkel felfelé. Zárjuk le a fedőt, és süssük puhára (de még ne essen le a hús a csontról), vagyis 30-45 percig.

7

Távolítsuk el a húsokat a grillről és csomagoljuk ki őket. Kenjük meg mindkét oldalukat BBQ szósszal, majd rakjuk vissza az oldalasokat a grillre. Zárjuk vissza a fedőt és süssük, amíg a szósz megdermed. (Körülbelül 15 percig.)
Tipp: a barbecue szószba keverjünk egy kis őszibarack lekvárt vagy levet a plusz ízek kedvéért.

8

Vegyük le a húst a grillről, és hagyjuk pihenni 15 percig. Szeleteljük a csontok között külön-külön darabokra és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
A tökéletes meccsnézős BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66