Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Áfonyás jalapeno lekvár

Áfonyás jalapeno lekvár


áfonya jalapeno lekvár recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Különleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 250 ml víz
 750 g áfonya, törve
 600 g cukor
 1 evőkanál citromlé
 2 darab jalapeno paprika, apróra vágvakb. 4 evőkanál jalapenonak felel meg
 1 csomag pektin
Elkészítés
1

Mossuk meg az áfonyát és távolítsuk el a szárakat.

2

Tegyük a vizet, az áfonyát, a cukrot és citromlevet egy nagyobb edénybe és pároljuk meg közepes hőfokon.

3

Pár perc után törjük össze az áfonyát, várjunk amíg felforr és adjuk hozzá az aprított jalapeno paprikát, illetve a pektint. Főzzük a pektin csomagolásának utasításai szerint.

4

Vegyük le a tűzről, tegyük üvegekbe és zárjuk le szorosan.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Ricset – vegán sólet agyagedényben Hévízi ÁkossalVegán ételek grillsütőn? Miért is ne! Kezdjük is egy igazán finom étellel, amely a sólet vegán kistestvére a ricset. A zöldségekkel felturbózott gerslis egytálételt Hévízi Ákossal a veganblog.hu társalapítójával készítettük el közösen agyagedényben. Ez a recept #olajmentes #szójamentes #teljesértékű #vegán

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 ml víz
 750 g áfonya, törve
 600 g cukor
 1 evőkanál citromlé
 2 darab jalapeno paprika, apróra vágvakb. 4 evőkanál jalapenonak felel meg
 1 csomag pektin

Elkészítés

Elkészítés
1

Mossuk meg az áfonyát és távolítsuk el a szárakat.

2

Tegyük a vizet, az áfonyát, a cukrot és citromlevet egy nagyobb edénybe és pároljuk meg közepes hőfokon.

3

Pár perc után törjük össze az áfonyát, várjunk amíg felforr és adjuk hozzá az aprított jalapeno paprikát, illetve a pektint. Főzzük a pektin csomagolásának utasításai szerint.

4

Vegyük le a tűzről, tegyük üvegekbe és zárjuk le szorosan.

Jó étvágyat kívánunk!
Áfonyás jalapeno lekvár
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66