Áfonyás jalapeno lekvár
Különleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
Mossuk meg az áfonyát és távolítsuk el a szárakat.
Tegyük a vizet, az áfonyát, a cukrot és citromlevet egy nagyobb edénybe és pároljuk meg közepes hőfokon.
Pár perc után törjük össze az áfonyát, várjunk amíg felforr és adjuk hozzá az aprított jalapeno paprikát, illetve a pektint. Főzzük a pektin csomagolásának utasításai szerint.
Vegyük le a tűzről, tegyük üvegekbe és zárjuk le szorosan.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
-
KEDVEZMÉNY 5%Opciók választásaGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
-
Kosárba teszemGyorsnézet
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Mossuk meg az áfonyát és távolítsuk el a szárakat.
Tegyük a vizet, az áfonyát, a cukrot és citromlevet egy nagyobb edénybe és pároljuk meg közepes hőfokon.
Pár perc után törjük össze az áfonyát, várjunk amíg felforr és adjuk hozzá az aprított jalapeno paprikát, illetve a pektint. Főzzük a pektin csomagolásának utasításai szerint.
Vegyük le a tűzről, tegyük üvegekbe és zárjuk le szorosan.