Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Ananászos marha rostélyos

Ananászos marha rostélyos


ananaszos-bqq-marha-rostelyos-magashatszin-pelletbudapest-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Marha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.

Adag4 főre
Előkészítési idő10 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 kg marha rostélyos (magashátszín)
 1 evőkanál só
 1 teáskanál őröltbors
 1 teáskanál vöröshagyma por
 ½ teáskanál cayenne bors
 2 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 2 teáskanál fokhagyma por
 1 konzerzdoboz vágott ananász (kb 500 gramm)
 1 üveg barbecue szósz 1 üveg (kb 700 gramm)
Elkészítés
1

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a hagymát, a cayenne-t, a köményt, a chili port és a fokhagymát.

2

Dörzsöljük át alaposan a fűszerkeverékkel a húsokat.

3

A fa pellet grillsütőnket kapcsoljuk be és állítsuk 110 fokra.

4

Szűrjük le a gyümölcslevet az ananászról és keverjük össze nagyon alaposan a bqq szósszal.

5

Az ananászt turmixgéppel aprítsuk minél inkább pépesre és keverjük össze az előző pont alapján kapott mártással. Így egy sűrű masszát kapunk.

6

A rostélyost helyezzük a pellet okosgrill porcelánnal bevont rácsaira, majd kezdjük meg a BBQ sütést.

7

Az első óra után a kapott ananászos szósszal folyamatosan kenegessük át a húsokat, illetve időnként érdemes a húsokat is megfordítani.

8

A sütés végéhez közeledve többször is kenjük át az anánászos-bbq szószos masszával a húsokat, így többszörös réteg kerül fel a rostélyosra és jobb ízeket kapunk majd.

9

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett mogyoróvajas csirkeszárnyEz a recept tökéletes példa az ázsiai barbecue fantasztikus világára. A csirkeszárnyakat mogyoróvajjal, szójaszósszal pácolják és a Srirachával fűszerezik. Grillezve, magas hőfokon és gyors készítik el, friss mogyoróval tálalják.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg marha rostélyos (magashátszín)
 1 evőkanál só
 1 teáskanál őröltbors
 1 teáskanál vöröshagyma por
 ½ teáskanál cayenne bors
 2 teáskanál őrölt kömény
 1 teáskanál chili por
 2 teáskanál fokhagyma por
 1 konzerzdoboz vágott ananász (kb 500 gramm)
 1 üveg barbecue szósz 1 üveg (kb 700 gramm)

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy kis tálban keverjük össze a sót, a borsot, a hagymát, a cayenne-t, a köményt, a chili port és a fokhagymát.

2

Dörzsöljük át alaposan a fűszerkeverékkel a húsokat.

3

A fa pellet grillsütőnket kapcsoljuk be és állítsuk 110 fokra.

4

Szűrjük le a gyümölcslevet az ananászról és keverjük össze nagyon alaposan a bqq szósszal.

5

Az ananászt turmixgéppel aprítsuk minél inkább pépesre és keverjük össze az előző pont alapján kapott mártással. Így egy sűrű masszát kapunk.

6

A rostélyost helyezzük a pellet okosgrill porcelánnal bevont rácsaira, majd kezdjük meg a BBQ sütést.

7

Az első óra után a kapott ananászos szósszal folyamatosan kenegessük át a húsokat, illetve időnként érdemes a húsokat is megfordítani.

8

A sütés végéhez közeledve többször is kenjük át az anánászos-bbq szószos masszával a húsokat, így többszörös réteg kerül fel a rostélyosra és jobb ízeket kapunk majd.

9

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ananászos marha rostélyos
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66