Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával


argentin bélszin tejszines tészta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez egy igazán pikáns, tésztás körettel ötvözött recept, amely gyorsan és egyszerűen az asztalra kerül. Elragadó ízekben gazdag, ráadásul - látszólagos összetettsége miatt - elkészítése is kifejezetten extravagáns érzés.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő40 percÖsszesen55 perc
Steak hozzávalók:
 3 darab argentin bélszín
 olívaolaj
 só és bors
 500 ml zöldség alaplé
Gombás tejszínes pikán tészta hozzávalók:
 300 g masni tészta
 1 evőkanál vaj
 2 fej vöröshagyma
 250 g gomba
 3 gerezd fokhagyma
 1 csokor friss petrezselyem
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 250 ml húsalaplé
 200 ml tejszín
 só ízlés szerint
 1 teáskanál reszelt torma
 1 evőkanál tejföl
Elkészítés
1

Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.

2

Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.

3

Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.

4

Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.

5

Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.

6

Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.

7

Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.

8

Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!

9

TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett articsóka hideg tojásszósszalÍzletes és látványos szezonális recept. Bár a "Sauce Gribiche" érdekesen hangzik, de hamarosan nagy kedvenc lesz! A kemény tojást, friss fűszernövényeket, savanyúságokat, kapribogyót és majonézt ötvöző Sauce Gribiche tökéletes párosítás a grillezett articsókához.
Grillezett zöldségek bundás ciabattávalRitka pillanatok egyike, amikor nem hús készül a pellet grillsütőn, hanem kizárólag zöldség. Ebben a videóban most zöldség nyárs készül egy izgalmas bundás-sajtos ciabatta kíséretében, illetve néhány hasznos tipp is elhangzik!
Borsos beef jerky, szárított marhahúsA szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.

Hozzávalók

Steak hozzávalók:
 3 darab argentin bélszín
 olívaolaj
 só és bors
 500 ml zöldség alaplé
Gombás tejszínes pikán tészta hozzávalók:
 300 g masni tészta
 1 evőkanál vaj
 2 fej vöröshagyma
 250 g gomba
 3 gerezd fokhagyma
 1 csokor friss petrezselyem
 1 evőkanál Worcestershire szósz
 250 ml húsalaplé
 200 ml tejszín
 só ízlés szerint
 1 teáskanál reszelt torma
 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés
1

Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.

2

Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.

3

Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.

4

Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.

5

Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.

6

Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.

7

Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.

8

Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!

9

TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66