Argentin bélszín – steak – gombás tejszínes pikáns tésztával

Ez egy igazán pikáns, tésztás körettel ötvözött recept, amely gyorsan és egyszerűen az asztalra kerül. Elragadó ízekben gazdag, ráadásul - látszólagos összetettsége miatt - elkészítése is kifejezetten extravagáns érzés.
Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.
Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.
Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.
Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.
Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.
Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.
Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.
Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!
TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft.
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Első lépésben, elkészítjük a mártást. Feldaraboljuk a gombát, durvára vágjuk a hagymát, préseljük a fokhagymát, és vajon, illetve egy kevés olívaolajon megdinszteljük őket.
Vágjuk durvára a friss petrezselymet, majd adjuk hozzá a serpenyő tartalmához. Őt követi a tejszín, valamint a húsalaplé is. Végül összesütjük az egészet.
Ízesítsük sóval és borssal a mártásunkat, majd amint összesűrűsödött, adjuk hozzá a tormát, a tejfölt, illetve a Worcestershire szószt.
Feltesszük főni a tésztát (al dente-re), egy kevés só és olívaolaj kíséretében.
Kezdjük el pihentetni az argentin bélszínt - csomagolásából kivéve, pár percig szobahőmérsékleten.
A húst is meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd alaposan beledörzsöljük, utána sózzuk, borsozzuk.
Kezdődik a steak sütés. Legalább 190°C-ra állítjuk a pellet grillsütőnket és beletesszük a húst. Azonban ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl! Receptünk esetében a véres (rare) állagú steak az ideális. Ez körülbelül 1,5 percet jelent oldalanként.
Most fogjuk az elkészült húsokat és félretesszük, egészen addig, míg a tésztánkat leszűrjük és összekeverjük, - pontosabban összesütjük - a mártással.
Felszeleteljük a steak-et és tálalásnál a tésztára helyezzük. Máris elkészültünk!
TIPP: A 4. lépést követően - amint késznek ítéljük -, helyezzük a mártást az Okosgrillünkbe a legalacsonyabb hőfokon (körülbelül 80 °C) addig, míg a tésztánk megfő. Ezáltal ételünk egy extra, füstös ízt és illat felhőt fog nyerni.