Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Töltött burger bacon lekvárral

Töltött burger bacon lekvárral

töltött burger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Elkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Túró pite grillsütőnEgy közkedvelt, hagyományos és ízletes desszert következik, amely számos konyhában népszerű csemege. Egy kellemes, 4 fős adagot fogunk elkészíteni, de ne aggódj, lesz belőle elegendő, hogy mindenkinek jusson, még a később csatlakozóknak is! A túróspite készítése nem csak egyszerű, de a végeredmény is lenyűgöző lesz.
Nem tréfa: Csoki burgerNe kövezzetek meg minket, de ezt az őrült amerikai receptet muszáj kipróbálni! A végeredmény egy megdöbbentően finom - és persze édes - fogás! Következzen a csoki burger.
Múmia fasírt – Halloween grill receptHalloweeni külön kiadásunkban a gyerekeknek kedvezünk. A grillsütőn bármikor készülhet nekik is néhány meglepetés recept. Biztosan mosolyogva, boldogan fogják fogyasztani. Következzen a fasírt múmiák receptje.
Margherita pizzaPizza grillen? Mi sem természetesebb! Varázsoljon kertjébe olasz kemencét és süssön finom margherita pizzákat! Készítsen alapból két adagot, hisz biztosan gyorsan el fog fogyni!

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Töltött burger bacon lekvárral
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66