Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Töltött burger bacon lekvárral

Töltött burger bacon lekvárral

töltött burger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Elkészült a tökéletes burger, amely garantáltan elnyeri az ízlelőbimbók tetszését. A sajttal és jalapeno paprikával töltött darált marhahúspogácsa gondosan meggrillezve, hogy a belső töltelék lágyan olvadjon. A pikáns bacon jam, amelyet a ropogós szalonna és karamellizált hagyma alkot, tökéletesen kiegészíti a szaftos húst. A pirított bucik ölelik át ezt a mesterművet, így egyetlen harapással elmerülünk az ízek örömében. Ez a burger igazi gasztronómiai élményt nyújt minden falatban.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:
Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sajtos-bacönös amerikai kukoricakenyérEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
Citrusos sajttorta rétestésztávalEnnek a naranccsal átitatott sajttortának a ropogós, fodros széle olyan lenyűgözően néz ki, hogy nehéz elhinni, hogy egy nagyon is egyszerűen elkészíthető ünnepi desszertről van szó. Keressük meg a legközelebbi boltban kapható rétestészta alapot és már kezdhetjük is az elkészítést. Bár maga a sajttorta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tálalás előtt legalább 4 órát hűteni kell majd, ezért ennek megfelelően tervezzünk az idővel.
Vörösborban pácolt barbecue marhaoldalasGarantáltan újra és újra vissza fogunk térni ezekhez a marhahúshoz. A bordákat gazdag vörösbor, fokhagyma és gyógynövények keverékben pácoljuk, Milestone66 Black Rub-bal fűszerezzük és tökéletesre grillezzük.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g marhahús
 150 g reszelt sajt
 2 darab burger buci
 savanyú uborka, jalapeno
Bacon lekvár
 250 g füstölt szalonna
 4 darab kisebb fej vöröshagyma
 250 g barna cukor
 100 g BBQ szósz
 2 evőkanál balzsamecet
 só, bors
 100 ml víz
Ajánlott kiegészítők:

Elkészítés

Elkészítés
1

A darált marhahúst fűszerezzük egy kevés kevés olívaolajjal kiegészítjük, majd a burger formázó segítségével formázzuk. Ez lesz a hús "alja".

2

Készítsünk egy mélyedést a hús közepébe, és helyezzünk bele sajtot, illetve ízlés szerint jalapeno paprikát. A töltött réteget egy újabb húsréteggel zárjuk le.

3

Helyezzük be a húspogácsákat a grillsütőbe, amit időközben melegítsünk fel 180°C-ra.

4

Bár a töltelék miatt nehezebb szárad ki, de azért folyamatosan tartsuk szemmel és Folyamatos süssük oldalanként néhány (kb. 3-3) percig.

5

A bacon jam elkészítéséhez kisebb kockákra vágjuk a szalonnát és a hagymát egyaránt.

6

Először a szalonnát süssük meg, majd adjuk hozzá a hagymát, és amikor üveges lesz, öntsük hozzá a barnacukrot.

7

Karamellizálás után adjuk hozzá a BBQ szószt, a balzsamecetet, a fűszereket és egy kis vizet. Főzzük, amíg krémes, sűrű állagú bacon jamet kapunk, ügyeljünk rá, hogy többször is átkavarjuk.

8

A burger összeállításához kissé pirítsuk le a kettévágott bucikat, majd kenjük meg bacon lekvárral. Helyezzük rá a húspogácsát és ellensúlyozva az édes elemeket érkezhet néhány savanyú uborka rész is, majd zárjuk le a tetejével és már fogyaszthatjuk is a finom burgerünket.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Töltött burger bacon lekvárral
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66