Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Armadillo tojások

Armadillo tojások


Armadillo tojás recept grill recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hús, bacon és csípős paprika. Ebből csak jó sülhet ki, márpedig a sajttal töltött jalapeno paprika fűszeres olasz kolbászhúsban, baconnel betekerve elég menő ízvilágot sejtet. Próbáld ki az Armadillo tojások receptet még ma!

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő2 óraÖsszesen2 óra 30 perc
Hozzávalók
 500 g olasz kolbászhúsvagy fűszeres darálthús
 100 g cheddar sajt
 10 darab jalepeno paprika
 1 csomag bacon
Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 110-120°C-ra.

2

Távolítsuk el a jalepeno paprika szárát, majd vágjuk ketté. A közepéről távolítsuk el a paprika magházát és az erezetet.

3

A cheddar sajtot szeleteljük csíkokra és illesszük a két fél paprika közé.

4

A darált húsból készítsünk gombócokat úgy, hogy vegyék körbe a jalapeno paprikát és ne látszódjon ki belőle.

Tipp: ha van rá lehetőségünk tegyük 1-2 órára a hűtőbe a tojásokat. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben szétessen.

5

Az így készült armadillo tojásokat tekerjük be baconnel és helyezzük a grill rácsokra.
Sütés közben akár valamilyen paradicsomos/mézes szósszal is átkenhetjük.
Érdekesség: bacon helyett olvastunk már extra érdekes zúzott cheetos chipses változatról is.

6

Az ételünk, akkor készült el, ha belső hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ez kb 2 órát fog igénybe venni, attól függően mekkorák a gombócok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Rozmaringos báránysült bbqA báránysült az egyik legcsodálatosabb étel, amely a BBQ művészet porcelán grillrácsain elkészülhet. Okosgrillel és ezzel a recepettel a siker garantált!
Grillezett spárgaEgyszerű zöldséges köret: elkészítéséhez csak szórjuk meg a spárgát SPG fűszerkeverékkel. Az eredmény üdítően zamatos sült spárga fa pellet füsttel.
Sokác bab agyagedényben készítveMi jellemzi a sokác babot? A hagyományos, tápláló étel összetevői gazdag ízeket rejt magában. A délvidéki konyha egyik ikonikus fogása, amely a helyi gasztronómia jellegzetességeit mutatja be nekünk. Az étel elkészítése során a hagyományos agyagedényt használnak, amelyet a tűz körül, egy kis távolságra helyeznek el. Ezzel a módszerrel az étel mindig csak az egyik oldalán érintkezik nagyobb hővel, és mivel a rétegeket lazán vannak egymásra helyezve így forgásban van és minden része egységesen átmelegszik. A hozzávalók lassan, hosszú órák alatt szinte összeolvadnak, kialakítva az étel jellegzetes ízét és textúráját.

Hozzávalók

Hozzávalók
 500 g olasz kolbászhúsvagy fűszeres darálthús
 100 g cheddar sajt
 10 darab jalepeno paprika
 1 csomag bacon

Elkészítés

Elkészítés
1

Kapcsoljuk be a fa pellet grillsütőt füst üzemmódban, majd miután ég a pellet állítsuk 110-120°C-ra.

2

Távolítsuk el a jalepeno paprika szárát, majd vágjuk ketté. A közepéről távolítsuk el a paprika magházát és az erezetet.

3

A cheddar sajtot szeleteljük csíkokra és illesszük a két fél paprika közé.

4

A darált húsból készítsünk gombócokat úgy, hogy vegyék körbe a jalapeno paprikát és ne látszódjon ki belőle.

Tipp: ha van rá lehetőségünk tegyük 1-2 órára a hűtőbe a tojásokat. Így kisebb az esélye, hogy sütés közben szétessen.

5

Az így készült armadillo tojásokat tekerjük be baconnel és helyezzük a grill rácsokra.
Sütés közben akár valamilyen paradicsomos/mézes szósszal is átkenhetjük.
Érdekesség: bacon helyett olvastunk már extra érdekes zúzott cheetos chipses változatról is.

6

Az ételünk, akkor készült el, ha belső hőmérséklet eléri a 80 fokot. Ez kb 2 órát fog igénybe venni, attól függően mekkorák a gombócok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Armadillo tojások
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66