Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Bacon grill hot-dog

Bacon grill hot-dog


bacon grill hot-dog grillrecept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A hot-dog is lehet izgalmas grillétel, főleg, ha egy kis bacon is kerül rá. Ha így készül a grillezett hot-dog biztosan máshogy nézel majd erre az egyszerű ételre.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő10 percÖsszesen15 perc
Hozzávalók
 8 darab hot-dog virsliválasszuk a kedvenc virslinket hozzá
 8 darab hot-dog zsemle
 1 csomag bacon
 1 teáskanál fűszerkeverék
 2 darab paprikakockára vágva
 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés
1

Mielőtt bármit feltennénk a grillre, óvatosan olajozzuk meg a grillrácsokat a növényi olajjal. Melegítsük fel a grillsütőt (közepesen) magas hőre: 175°C - 230°C közé.

2

Amíg melegszik a grill, helyezzünk egy szelet bacont egy vágódeszkára és tekerjük be a hot-dog virsliket/kolbászokat egyenletesen, hogy teljesen lefedje. A végét fogpiszkálóval rögzíthetjük. Kis fűszerrel szórjuk meg.

3

Süssük meg a baconbe csomagolt hot-dog virsliket a grillen. Amikor a bacon enyhén ropogós, vegyük le a rácsról. Ez kb. 4-6 perc, zárt fedéllel.

4

A zsemlét bevágva, nyitva pirítsuk a rácsra helyezve. Érdemes a grill tetejét felnyitni és figyelni, nehogy megégjen a hot-dog zsemle. Csak a pirítás a cél.

5

Elkészültekor helyezzük bele a baconbe tekert virslit, dobjuk rá az apróra vágott paprikát, majd jöhet bármilyen feltét, amit szeretünk hot-doghoz. Pirított hagyma, ketchup, mustár, majonéz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Focaccia – ropogós és levegősKönnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Pácolt marhaoldalasA pácolás kulcsa az erőteljes ízű ételekhez, és ez egy tökéletes recept ha valami szaftosra vágyunk. Hagyjuk, hogy a szósz összekovácsolja az ízeket egy éjszakán át és felejtsük el a villát, ehhez a puha húshoz nem lesz rá szükségünk.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 8 darab hot-dog virsliválasszuk a kedvenc virslinket hozzá
 8 darab hot-dog zsemle
 1 csomag bacon
 1 teáskanál fűszerkeverék
 2 darab paprikakockára vágva
 2 evőkanál növényi olaj

Elkészítés

Elkészítés
1

Mielőtt bármit feltennénk a grillre, óvatosan olajozzuk meg a grillrácsokat a növényi olajjal. Melegítsük fel a grillsütőt (közepesen) magas hőre: 175°C - 230°C közé.

2

Amíg melegszik a grill, helyezzünk egy szelet bacont egy vágódeszkára és tekerjük be a hot-dog virsliket/kolbászokat egyenletesen, hogy teljesen lefedje. A végét fogpiszkálóval rögzíthetjük. Kis fűszerrel szórjuk meg.

3

Süssük meg a baconbe csomagolt hot-dog virsliket a grillen. Amikor a bacon enyhén ropogós, vegyük le a rácsról. Ez kb. 4-6 perc, zárt fedéllel.

4

A zsemlét bevágva, nyitva pirítsuk a rácsra helyezve. Érdemes a grill tetejét felnyitni és figyelni, nehogy megégjen a hot-dog zsemle. Csak a pirítás a cél.

5

Elkészültekor helyezzük bele a baconbe tekert virslit, dobjuk rá az apróra vágott paprikát, majd jöhet bármilyen feltét, amit szeretünk hot-doghoz. Pirított hagyma, ketchup, mustár, majonéz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Bacon grill hot-dog
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66