New York pastrami szendvics – Fald fel! #receptek

Kezdőlap / New York pastrami szendvics – Fald fel! #receptek
New York pastrami szendvics – Fald fel! #receptek
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Egy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő9 óraÖsszesen9 óra 30 perc
Hozzávalók:
 3 kg marhaszegy
 500 ml víz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál
 50 ml whisky
 1 teáskanál rozmaring
 1 teáskanál kakukkfű
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál szerecsendió
 1 darab babérlevél
 1 gerezd fokhagyma
 1 darab egész fahéj
 0,50 evőkanál egész bors
Rub
 1 teáskanál kömény
 1 evőkanál pirospaprika
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 evőkanál Cayanne bors
Egyéb
 1 kg kenyér
 1 üveg csemege uborka
Elkészítés
1

Egy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.

2

Elsőnek ezzel is fogtok kezdeni, amihez egy fazékba öntsetek fél liter vizet és a következő fűszereket adjátok hozzá: 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál só, 1 kupica whisky, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál szegfűszeg, 1 teáskanál szerecsendió , 1 darab babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 darab egész fahéj és fél evőkanál egész bors.

3

Forraljátok fel és keverjétek el az egészet, hogy a fűszerek szépen elvegyüljenek, majd a fecskendő segítségével oldjátok be a húst.

4

A rubohoz csupán keverjünk össze 1 evőkanál őrölt borsot, 1 evőkanál Cayanne borsot, 1 teáskanál őrölt köményt, 1 evőkanál pirospaprikát, 1 evőkanál fokhagymaport.

5

Jól szórjátok meg a húst a rubbal, majd tapogassátok be vele minden oldalról.

6

A hús sütéséhez a megszokott pellet grillsütőnkre lesz szükség, amibe 4 órát 90 fokon sül, és miután letelt az idő alufóliába csomagolva ismét négy órát sütjük tovább.

7

A kész marhaszegyet vágjátok szeletekre és 1-1 darab pirított kenyér közötti teret pakoljátok agyon dijoni mustár és uborka szeletek kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

Hozzávalók

Hozzávalók:
 3 kg marhaszegy
 500 ml víz
 2 evőkanál barnacukor
 1 evőkanál
 50 ml whisky
 1 teáskanál rozmaring
 1 teáskanál kakukkfű
 1 teáskanál oregánó
 1 teáskanál szegfűszeg
 1 teáskanál szerecsendió
 1 darab babérlevél
 1 gerezd fokhagyma
 1 darab egész fahéj
 0,50 evőkanál egész bors
Rub
 1 teáskanál kömény
 1 evőkanál pirospaprika
 1 evőkanál fokhagymapor
 1 evőkanál Cayanne bors
Egyéb
 1 kg kenyér
 1 üveg csemege uborka

Elkészítés

Elkészítés
1

Egy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.

2

Elsőnek ezzel is fogtok kezdeni, amihez egy fazékba öntsetek fél liter vizet és a következő fűszereket adjátok hozzá: 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál só, 1 kupica whisky, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál szegfűszeg, 1 teáskanál szerecsendió , 1 darab babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 darab egész fahéj és fél evőkanál egész bors.

3

Forraljátok fel és keverjétek el az egészet, hogy a fűszerek szépen elvegyüljenek, majd a fecskendő segítségével oldjátok be a húst.

4

A rubohoz csupán keverjünk össze 1 evőkanál őrölt borsot, 1 evőkanál Cayanne borsot, 1 teáskanál őrölt köményt, 1 evőkanál pirospaprikát, 1 evőkanál fokhagymaport.

5

Jól szórjátok meg a húst a rubbal, majd tapogassátok be vele minden oldalról.

6

A hús sütéséhez a megszokott pellet grillsütőnkre lesz szükség, amibe 4 órát 90 fokon sül, és miután letelt az idő alufóliába csomagolva ismét négy órát sütjük tovább.

7

A kész marhaszegyet vágjátok szeletekre és 1-1 darab pirított kenyér közötti teret pakoljátok agyon dijoni mustár és uborka szeletek kíséretében.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
New York pastrami szendvics – Fald fel! #receptek