Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe csomagolt töltött pulyka

Baconbe csomagolt töltött pulyka


baconbe csomagolt töltött pulyka recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Hálaadáskor a pulyka tradicionális étel az USA-ban, de itthon nyugodtan használjunk kacsát, libát vagy csirkét ehhez a recepthez. Baconbe csomagolva, almával megtöltve fantasztikus édes és sós ízek keveredését élhetjük át, kényelmesen, egyszerűen a grillsütőből.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók
 1 egész pulykakacsával vagy csirkével is elkészíthető a recept
 2 darab alma
 bacon
 2 zeller
 petrezselyem
 rozmaring
 kakukkfű
 1 darab hagymaszeletelve
 bors
Elkészítés
1

Lehetőség szerint legalább egy napra, de inkább kettőre a megtisztított, egész pulyka álljon 5% sós vizes oldatban. Sokan ilyenkor még vágnak a páclébe vöröshagymát és fokhagymát, de tesznek mellé akár köményt is.

2

A pácolási idő letelte után ellenőrizzük, hogy a pulyka szép tiszta kívülről és belülről is, majd papírtörlővel töröljük át szárazra.

3

Az almát, a hagymát és a zellert szeleteljük nagy darabokra, szórjuk meg a zöldfűszerekkel (kakukkfű, petrezselyem, rozmaring) és töltsük be a pulyka belsejébe.

4

Készítsük el a bacon rácsot egy vágódeszkán vagy egy műanyag lapon. Figyeljünk rá, hogy könnyen felvehető legyen a bacon. Ha van lehetőség picit olajozzuk be a deszkát vagy használjunk olyan felületet, ahol biztosan nem tapad majd le.

5

Vékonyan kenjük át olívaolajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel a pulykát. Ezután helyezzük rá a baconből készült védőpajzsot úgy, hogy főleg a pulykamellet takarja. Ha rajta van a bacon, szórjuk meg újra fűszerkeverékkel.

6

Takarjuk le egy alufóliával és a grillre helyezve süssük (mérettől függően) kb. 2 órán keresztül. Ha van maghőmérőnk, akkor a mell vastagabb részén is a 75-78 fok legyen a cél.

7

A végeredmény egy szaftos, kellemesen édes-fűszeres egész grillpulyka lesz, amiből jól fog lakni az egész család, legalább kétszer.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Zseniális mediterrán rakott tésztaMegtartva jó szokásunkat, ennél a fantasztikusan egyedi, déli ízekben és alapanyagokban gazdag tésztaételnél is az egyszerűség hívei maradunk. A végeredmény pedig: szavakkal leírhatatlan. Ezért, feltétlenül muszáj kipróbálni!
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.
Sörösdoboz burgerBakancslistás, formabontó burger recepthez érkeztünk: formázott, tölthető marhahús, amibe kockázott cheddar sajt, karamellizált hagyma érkezik bacon köntösben, tetejére jalapenoval. Ez a recept szuper kiegészíthető más töltelékkel is, például gombával és paprikával, tojással és még sok mással!
Grillezett báránybordákA grillezett bárányborda egy családot és barátokat lenyűgöző recept. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Az eredmény egy finom és füstös bárányhús, robusztus fatüzelésű ízekkel a pellet grillről.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 egész pulykakacsával vagy csirkével is elkészíthető a recept
 2 darab alma
 bacon
 2 zeller
 petrezselyem
 rozmaring
 kakukkfű
 1 darab hagymaszeletelve
 bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Lehetőség szerint legalább egy napra, de inkább kettőre a megtisztított, egész pulyka álljon 5% sós vizes oldatban. Sokan ilyenkor még vágnak a páclébe vöröshagymát és fokhagymát, de tesznek mellé akár köményt is.

2

A pácolási idő letelte után ellenőrizzük, hogy a pulyka szép tiszta kívülről és belülről is, majd papírtörlővel töröljük át szárazra.

3

Az almát, a hagymát és a zellert szeleteljük nagy darabokra, szórjuk meg a zöldfűszerekkel (kakukkfű, petrezselyem, rozmaring) és töltsük be a pulyka belsejébe.

4

Készítsük el a bacon rácsot egy vágódeszkán vagy egy műanyag lapon. Figyeljünk rá, hogy könnyen felvehető legyen a bacon. Ha van lehetőség picit olajozzuk be a deszkát vagy használjunk olyan felületet, ahol biztosan nem tapad majd le.

5

Vékonyan kenjük át olívaolajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel a pulykát. Ezután helyezzük rá a baconből készült védőpajzsot úgy, hogy főleg a pulykamellet takarja. Ha rajta van a bacon, szórjuk meg újra fűszerkeverékkel.

6

Takarjuk le egy alufóliával és a grillre helyezve süssük (mérettől függően) kb. 2 órán keresztül. Ha van maghőmérőnk, akkor a mell vastagabb részén is a 75-78 fok legyen a cél.

7

A végeredmény egy szaftos, kellemesen édes-fűszeres egész grillpulyka lesz, amiből jól fog lakni az egész család, legalább kétszer.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe csomagolt töltött pulyka
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66