Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája


szoky konyhája baconbe tekert csirkemáj recept grillsütő okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók:
 1,80 kg tisztított csirkemáj
 5 evőkanál libazsír
 600 g bacon
 800 g vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2,20 kg kifliburgonya
 rozmaring
 egész kömény
 majoránna
 tört színes bors
 
 2 evőkanál édes nemes pirospaprika
Elkészítés
1

Kezdésképpen fűszerezzük be a tisztított csirkemájat. Sózzuk és mehet majoránna is, majd piros paprika és őrölt színes bors is kerüljön rá. Ha megvagyunk, felhasználásig tegyük be lefedve a hűtőbe.

2

A burgonyákat hosszában vágjuk ketté, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk össze. Nem szükséges nagyon apróra, elég karikára, fél karikára. Ha a hagymákat felvágtuk következhet a petrezselyem összevágása.

3

Miután mindezzel megvagyunk tegyük egy nagyobb tálba a krumplit, hagymát, fokhagymát, petrezselymet és a zsiradékot. Kerüljön rá a fűszerezés: őrölt színes bors, koriander, só, piros paprika. Alaposan forgassuk össze, majd a tepsink egyik oldalára borítsuk ki a krumplit és mehet is a 160-170 fokos pellet grillsütőbe.

4

A máj elkészítése: tegyünk egy szelet bacont zsírpapírra, helyezzünk rá egy darab csirkemáját és tekerjük fel, majd tegyük félre addig amíg elkészülünk mindegyikkel.
A betekert májat hurkapálcára szúrhatjuk, így 5-6 darabot könnyedén süthetünk együtt és tálaláskor is nagyon hasznos és látványos ez a módszer.

5

Az egyik ízesítés az egész köményes változat lesz. Ehhez nincs más dolgunk, mint megszórni egész köménnyel a baconbe tekert májakat. A rozmaringos változathoz pedig rozmaringgal szórjuk meg a feltűzdelt baconbe tekert májakat.

6

Miután már kb. 60-65 perce készül a kifliburgonya vegyük ki a tepsit, helyezzük rá a baconba csavart májakat, majd visszatéve emeljük a grillsütőnk hőmérsékletét 220-230 fokra. Süssük addig, amíg a bacon megpirul, piros-ropogós nem lesz.

7

A sütés végén szórjuk meg a szokásos frissen vágott petrezselyemmel. Hozzá pedig fogyasszunk kovászos uborkát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Áfonyás jalapeno lekvárKülönleges párosítás, vagy mégsem? Áfonya és jalapeno találkozása. De mégis mire jó? Érdemes kipróbálni grillsajtok mellé, hamburgerekbe, húsgolyókhoz. Biztosan ízleni fog az édes, egyben pikáns ízvilág.
BBQ marhaborda színes káposztasalátávalMi lehet amerikaibb, mint a marhaborda és a káposztasaláta? Párosítsuk ezt a kiadós húst egy könnyű és élénk salátával, amelyből sugárzik a nyári életérzés.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,80 kg tisztított csirkemáj
 5 evőkanál libazsír
 600 g bacon
 800 g vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2,20 kg kifliburgonya
 rozmaring
 egész kömény
 majoránna
 tört színes bors
 
 2 evőkanál édes nemes pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen fűszerezzük be a tisztított csirkemájat. Sózzuk és mehet majoránna is, majd piros paprika és őrölt színes bors is kerüljön rá. Ha megvagyunk, felhasználásig tegyük be lefedve a hűtőbe.

2

A burgonyákat hosszában vágjuk ketté, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk össze. Nem szükséges nagyon apróra, elég karikára, fél karikára. Ha a hagymákat felvágtuk következhet a petrezselyem összevágása.

3

Miután mindezzel megvagyunk tegyük egy nagyobb tálba a krumplit, hagymát, fokhagymát, petrezselymet és a zsiradékot. Kerüljön rá a fűszerezés: őrölt színes bors, koriander, só, piros paprika. Alaposan forgassuk össze, majd a tepsink egyik oldalára borítsuk ki a krumplit és mehet is a 160-170 fokos pellet grillsütőbe.

4

A máj elkészítése: tegyünk egy szelet bacont zsírpapírra, helyezzünk rá egy darab csirkemáját és tekerjük fel, majd tegyük félre addig amíg elkészülünk mindegyikkel.
A betekert májat hurkapálcára szúrhatjuk, így 5-6 darabot könnyedén süthetünk együtt és tálaláskor is nagyon hasznos és látványos ez a módszer.

5

Az egyik ízesítés az egész köményes változat lesz. Ehhez nincs más dolgunk, mint megszórni egész köménnyel a baconbe tekert májakat. A rozmaringos változathoz pedig rozmaringgal szórjuk meg a feltűzdelt baconbe tekert májakat.

6

Miután már kb. 60-65 perce készül a kifliburgonya vegyük ki a tepsit, helyezzük rá a baconba csavart májakat, majd visszatéve emeljük a grillsütőnk hőmérsékletét 220-230 fokra. Süssük addig, amíg a bacon megpirul, piros-ropogós nem lesz.

7

A sütés végén szórjuk meg a szokásos frissen vágott petrezselyemmel. Hozzá pedig fogyasszunk kovászos uborkát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66