Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája

Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája


szoky konyhája baconbe tekert csirkemáj recept grillsütő okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky ebben a videóban két változatát mutatja meg nekünk a baconbe tekert csirkemájnak. Zseniális és látványos ebéd vagy épp vendégváró finomság... és természetesen a friss petrezselyem sem maradt ki a receptből.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő1 óra 20 percÖsszesen1 óra 40 perc
Hozzávalók:
 1,80 kg tisztított csirkemáj
 5 evőkanál libazsír
 600 g bacon
 800 g vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2,20 kg kifliburgonya
 rozmaring
 egész kömény
 majoránna
 tört színes bors
 
 2 evőkanál édes nemes pirospaprika
Elkészítés
1

Kezdésképpen fűszerezzük be a tisztított csirkemájat. Sózzuk és mehet majoránna is, majd piros paprika és őrölt színes bors is kerüljön rá. Ha megvagyunk, felhasználásig tegyük be lefedve a hűtőbe.

2

A burgonyákat hosszában vágjuk ketté, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk össze. Nem szükséges nagyon apróra, elég karikára, fél karikára. Ha a hagymákat felvágtuk következhet a petrezselyem összevágása.

3

Miután mindezzel megvagyunk tegyük egy nagyobb tálba a krumplit, hagymát, fokhagymát, petrezselymet és a zsiradékot. Kerüljön rá a fűszerezés: őrölt színes bors, koriander, só, piros paprika. Alaposan forgassuk össze, majd a tepsink egyik oldalára borítsuk ki a krumplit és mehet is a 160-170 fokos pellet grillsütőbe.

4

A máj elkészítése: tegyünk egy szelet bacont zsírpapírra, helyezzünk rá egy darab csirkemáját és tekerjük fel, majd tegyük félre addig amíg elkészülünk mindegyikkel.
A betekert májat hurkapálcára szúrhatjuk, így 5-6 darabot könnyedén süthetünk együtt és tálaláskor is nagyon hasznos és látványos ez a módszer.

5

Az egyik ízesítés az egész köményes változat lesz. Ehhez nincs más dolgunk, mint megszórni egész köménnyel a baconbe tekert májakat. A rozmaringos változathoz pedig rozmaringgal szórjuk meg a feltűzdelt baconbe tekert májakat.

6

Miután már kb. 60-65 perce készül a kifliburgonya vegyük ki a tepsit, helyezzük rá a baconba csavart májakat, majd visszatéve emeljük a grillsütőnk hőmérsékletét 220-230 fokra. Süssük addig, amíg a bacon megpirul, piros-ropogós nem lesz.

7

A sütés végén szórjuk meg a szokásos frissen vágott petrezselyemmel. Hozzá pedig fogyasszunk kovászos uborkát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

New York pastrami szendvicsEgy brutális fogás receptjét hozta ma Fald fel Ádám: New York Pastrami szendvics. Nincs másra szükségetek, mint egy szép nagy marhaszegyre, rengeteg fűszerre és egy fecskendőre, tűvel a hús beoltásához.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.
Márton napi töltött liba grillenMárton napi hagyomány libás ételeket fogyasztani. Jöjjön most egy különleges, káposztás tésztával töltött egész liba receptje, amely mellett cékla is sült a pataki tálban és a grillsütőben.
Grillezett görögdinnye fetasajttalA grillezett görögdinnye minden kalandos ízvilágot kedvelő számára kötelező! Könnyen elkészíthető, egyszerű recept és ezzel együtt mennyei ízeket kóstolhatunk a pellet grillről.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1,80 kg tisztított csirkemáj
 5 evőkanál libazsír
 600 g bacon
 800 g vöröshagyma
 7 gerezd fokhagyma
 1 csokor petrezselyem
 2,20 kg kifliburgonya
 rozmaring
 egész kömény
 majoránna
 tört színes bors
 
 2 evőkanál édes nemes pirospaprika

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen fűszerezzük be a tisztított csirkemájat. Sózzuk és mehet majoránna is, majd piros paprika és őrölt színes bors is kerüljön rá. Ha megvagyunk, felhasználásig tegyük be lefedve a hűtőbe.

2

A burgonyákat hosszában vágjuk ketté, a vöröshagymát és a fokhagymát pedig vágjuk össze. Nem szükséges nagyon apróra, elég karikára, fél karikára. Ha a hagymákat felvágtuk következhet a petrezselyem összevágása.

3

Miután mindezzel megvagyunk tegyük egy nagyobb tálba a krumplit, hagymát, fokhagymát, petrezselymet és a zsiradékot. Kerüljön rá a fűszerezés: őrölt színes bors, koriander, só, piros paprika. Alaposan forgassuk össze, majd a tepsink egyik oldalára borítsuk ki a krumplit és mehet is a 160-170 fokos pellet grillsütőbe.

4

A máj elkészítése: tegyünk egy szelet bacont zsírpapírra, helyezzünk rá egy darab csirkemáját és tekerjük fel, majd tegyük félre addig amíg elkészülünk mindegyikkel.
A betekert májat hurkapálcára szúrhatjuk, így 5-6 darabot könnyedén süthetünk együtt és tálaláskor is nagyon hasznos és látványos ez a módszer.

5

Az egyik ízesítés az egész köményes változat lesz. Ehhez nincs más dolgunk, mint megszórni egész köménnyel a baconbe tekert májakat. A rozmaringos változathoz pedig rozmaringgal szórjuk meg a feltűzdelt baconbe tekert májakat.

6

Miután már kb. 60-65 perce készül a kifliburgonya vegyük ki a tepsit, helyezzük rá a baconba csavart májakat, majd visszatéve emeljük a grillsütőnk hőmérsékletét 220-230 fokra. Süssük addig, amíg a bacon megpirul, piros-ropogós nem lesz.

7

A sütés végén szórjuk meg a szokásos frissen vágott petrezselyemmel. Hozzá pedig fogyasszunk kovászos uborkát.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert csirkemáj kifliburgonyával – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66