Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 170 recept vár!

Baconbe tekert csirkeszárny és comb

Baconbe tekert csirkeszárny és comb


baconbe tekert csirkeszárny csirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 700 ml sör
 2 teáskanál pirospaprika
 grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 450 g szeletelt baconkb. 10-12 szelet
Elkészítés
1

Ezt a receptet szárny mellett, akár csirkecombokkal is elkészíthetjük.
A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük rá a sört, illetve a pirospaprikát, majd tegyük lefedve 12-24 órára a hűtőbe.
A szárnyakat érdemes többfelé vágni és a porcokat eltávolítani.

2

Sütés előtt vegyük ki a szárnyakat a sörből, csepegtessük le és szórjuk be a választott csirke-szárnyas grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Tekerjük be mindegyik szárnyat egy szelet baconnel. Ha szükséges rögzíthetjük fogpiszkáló segítségével.

4

A baconbe tekert csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és süssük 30 percen keresztül.

5

A 30 perc letelte utána fordítsuk meg a szárnyakat, és süssük újabb 30 percen keresztül, vagy amíg a bacon ropogós nem lesz, és a csirke teljesen meg nem sül (legalább 74°C maghő).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Mézes grillcsirkeA mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!
Csirke cordon bleu grillsütőnA cordon bleu az egykori menzák ünnepi menüje volt, most pedig grillsütőn is bármikor elkészíthetjük, ha egy kis nosztalgiára (is) vágyunk a finom ízek mellett.
St. Louisi oldalas csípős texasi BBQ szószbanEzek nem az átlagos oldalasok!. Ezeket a darabokat Milestone66 keverékkel fűszerezzük, és lassan készítjük olvasztott vajjal, karamellizált barnacukorral, és egy kis texasi csípősséggel, hogy kellően sós, édes és fűszeres legyen minden falat.
Teriyaki szárított marhahús, beef jerkyA beef jerky vagy szárított marhahús a tökéletes fehérje, amelyet túrázás vagy meccsnézés közben fogyaszthatunk. Húsos snack füstös, rágós, ami nagyon népszerű és könnyen elkészíthető fa pellet grillsütőn is. Vizet ne felejtsünk el inni utána.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 700 ml sör
 2 teáskanál pirospaprika
 grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 450 g szeletelt baconkb. 10-12 szelet

Elkészítés

Elkészítés
1

Ezt a receptet szárny mellett, akár csirkecombokkal is elkészíthetjük.
A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük rá a sört, illetve a pirospaprikát, majd tegyük lefedve 12-24 órára a hűtőbe.
A szárnyakat érdemes többfelé vágni és a porcokat eltávolítani.

2

Sütés előtt vegyük ki a szárnyakat a sörből, csepegtessük le és szórjuk be a választott csirke-szárnyas grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Tekerjük be mindegyik szárnyat egy szelet baconnel. Ha szükséges rögzíthetjük fogpiszkáló segítségével.

4

A baconbe tekert csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és süssük 30 percen keresztül.

5

A 30 perc letelte utána fordítsuk meg a szárnyakat, és süssük újabb 30 percen keresztül, vagy amíg a bacon ropogós nem lesz, és a csirke teljesen meg nem sül (legalább 74°C maghő).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Notes

Baconbe tekert csirkeszárny és comb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66