Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Baconbe tekert csirkeszárny és comb

Baconbe tekert csirkeszárny és comb


baconbe tekert csirkeszárny csirkecomb recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Fűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő1 óraÖsszesen1 óra 15 perc
Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 700 ml sör
 2 teáskanál pirospaprika
 grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 450 g szeletelt baconkb. 10-12 szelet
Elkészítés
1

Ezt a receptet szárny mellett, akár csirkecombokkal is elkészíthetjük.
A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük rá a sört, illetve a pirospaprikát, majd tegyük lefedve 12-24 órára a hűtőbe.
A szárnyakat érdemes többfelé vágni és a porcokat eltávolítani.

2

Sütés előtt vegyük ki a szárnyakat a sörből, csepegtessük le és szórjuk be a választott csirke-szárnyas grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Tekerjük be mindegyik szárnyat egy szelet baconnel. Ha szükséges rögzíthetjük fogpiszkáló segítségével.

4

A baconbe tekert csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és süssük 30 percen keresztül.

5

A 30 perc letelte utána fordítsuk meg a szárnyakat, és süssük újabb 30 percen keresztül, vagy amíg a bacon ropogós nem lesz, és a csirke teljesen meg nem sül (legalább 74°C maghő).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett sárgarépaA látványos megjelenésű füstön sült sárgarépa, ami nagyon finom magában és köretként is. Érdemes zsengém, vékonyabb répától készíteni.
Baconbe tekert hagymakarikaEhhez a recepthez egy klasszikus rántott köret formációját gondoltuk újra és a végeredmény magáért beszél: baconbe tekert hagymakarika következik grillsütőn elkészítve.
Pácolt, sült báránycombokNemcsak húsvétkor és karácsonykor jó ötlet bárányt készíteni, de ez a pácolt báránycomb recept biztosan feldobja az ünnepi asztalt is.
3-2-1 St. Louis sertésoldalasEz az egyszerű, ráadásul könnyedén megjegyezhető módszer tökéletesen puha és szaftos oldalast eredményez, amelyek azonnal leválnak a csontról.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 kg csirkeszárny
 700 ml sör
 2 teáskanál pirospaprika
 grillfűszerMilestone66 Yellow szárnyas grill-bbq rub
 450 g szeletelt baconkb. 10-12 szelet

Elkészítés

Elkészítés
1

Ezt a receptet szárny mellett, akár csirkecombokkal is elkészíthetjük.
A csirkeszárnyakat helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük rá a sört, illetve a pirospaprikát, majd tegyük lefedve 12-24 órára a hűtőbe.
A szárnyakat érdemes többfelé vágni és a porcokat eltávolítani.

2

Sütés előtt vegyük ki a szárnyakat a sörből, csepegtessük le és szórjuk be a választott csirke-szárnyas grillfűszerrel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 fűszercsalád Yellow fűszerét ajánljuk, amit kifejezetten szárnyasokhoz terveztünk.

3

Tekerjük be mindegyik szárnyat egy szelet baconnel. Ha szükséges rögzíthetjük fogpiszkáló segítségével.

4

A baconbe tekert csirkeszárnyak elkészítéséhez melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és süssük 30 percen keresztül.

5

A 30 perc letelte utána fordítsuk meg a szárnyakat, és süssük újabb 30 percen keresztül, vagy amíg a bacon ropogós nem lesz, és a csirke teljesen meg nem sül (legalább 74°C maghő).

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Baconbe tekert csirkeszárny és comb
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66