Baconos grillezett sajtos szendvics
Minden jobb baconnel - ez egy régi alapszabály. Ezt a finom grillezett sajtos szendvicset is felturbóztuk vele és még egy másik trükköt is bevetettünk. Íme a nagyon sajtos szendvics receptje.
Ha készen állunk erre a klasszikus szendvicsre, akkor állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra. Ehhez a recepthez almás fa pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, természetesen akkor is elkészíthető az étel.
A szendvics összeállítása a siker titka. Egy szelet kenyeret kenjünk meg véknyan majonézzal, majd tegyünk rá egy szelet sajtot és pár szelet bacont.
Itt el is értük a szenvics közepét, most ugyanezt a folyamatot kell visszafele megismételni. Jöhet egy újabb szelet sajt és rá egy újabb szelet vékony majoznéz réteggel megkínált kenyérszelet. Ha a bacon szeletek kilógnak az természetesen nem gond.
Most jön a trükk: a felső szelet külsejét szintén véknyan kenjük meg vajjal.
Amikor már a grillsütő elérte a kívánt hőmérséklete tegyük a rácsra a szendvicset úgy, hogy a vajas fele lefele nézzen. Ilyenkor van lehetőségünk a másik szelet kenyér külsejét is megvajazni.
A grilelzett sajtos szendvicset 5-7 percig tartsuk a grill rácsain, szépen meg fog olvadni a sajt és izzadni fog a bacon is.
Ha ez a kis idő eltelt, akkor fordítsuk meg a szendvicset, hogy a másik oldal is pirulhasson egy kicsit.
Akkor nyílváníthatjuk késznek és vehetjük le a szendvicset a grillről, ha a sajt megoldvadt és a szendvics kenyerek megpirultak.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Ha készen állunk erre a klasszikus szendvicsre, akkor állítsuk be a fa pellet grillsütőnket 190°C-ra. Ehhez a recepthez almás fa pelletet ajánlunk, ha ez nem áll rendelkezésre, természetesen akkor is elkészíthető az étel.
A szendvics összeállítása a siker titka. Egy szelet kenyeret kenjünk meg véknyan majonézzal, majd tegyünk rá egy szelet sajtot és pár szelet bacont.
Itt el is értük a szenvics közepét, most ugyanezt a folyamatot kell visszafele megismételni. Jöhet egy újabb szelet sajt és rá egy újabb szelet vékony majoznéz réteggel megkínált kenyérszelet. Ha a bacon szeletek kilógnak az természetesen nem gond.
Most jön a trükk: a felső szelet külsejét szintén véknyan kenjük meg vajjal.
Amikor már a grillsütő elérte a kívánt hőmérséklete tegyük a rácsra a szendvicset úgy, hogy a vajas fele lefele nézzen. Ilyenkor van lehetőségünk a másik szelet kenyér külsejét is megvajazni.
A grilelzett sajtos szendvicset 5-7 percig tartsuk a grill rácsain, szépen meg fog olvadni a sajt és izzadni fog a bacon is.
Ha ez a kis idő eltelt, akkor fordítsuk meg a szendvicset, hogy a másik oldal is pirulhasson egy kicsit.
Akkor nyílváníthatjuk késznek és vehetjük le a szendvicset a grillről, ha a sajt megoldvadt és a szendvics kenyerek megpirultak.