Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Málnás chipotle sertésborda

Málnás chipotle sertésborda


Málnás chipotle sertésborda recept
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A barbecuezás egyik legfinomabb alapanyaga a sertésborda, amit most egy különleges málnás chipotle bbq rubbal kentünk be és dobtunk pellet okosgrillre.

Adag4 főre
Előkészítési idő1 óraFőzési idő3 óraÖsszesen4 óra
Hozzávalók
 2 kg sertésborda
 málnás chipotle bbq rub
 bbq szósz
 
 bors
Málnás chipotle szósz hozzávalók
 100 g vöröshagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagymás apróra vágva
 2 evőkanál olivaolaj
 1 teáskanál folyékony füst
 60 g barna cukor
 50 ml almaborecet
 1,50 darab nagy chipotle paprika, darálva
 1 l málna turmixolva
 450 g sűrített paradicsom
Elkészítés - málnás chipotle rub
1

Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a darált chipotlé paprikát és főzzük össze kb 1 percen keresztül.

2

Öntsük hozzá a paradicsomszót, a barnacukrot, az almaborecetet és a folyékony füstöt. Keverjük, főzzük addig, amíg a barna cukor feloldódik.

3

Adjunk hozzá a turmixolt málnát, keverjük össze és forraljuk fel. Forralás után a hőmérsékletet lejjebb véve főzzük még további 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés - sertésborda
4

Mossuk meg a bordákat, majd töröljük szárazra. Távolítsuk el a bordáról a membránokat, ezáltal a fűszerezésnek utat engedünk, hisz enélkül sajnos nem tud beszívódni a rub.

5

A megtisztított húsokat kenjük be alaposan málnás chipotle rubbal. Érdemes egy éjszakát így pihentetni a sertésbordát hűtőben.

6

Töltsük fel a fa pellet grillsütőnk tartályát hickory keményfa pellettel az erős, füstös íz érdekében, majd melegítsük a grillt 120°C-ra.

7

Helyezze a málnás chipotle bbq rubbal bekent és pihentetett sertésbordákat a grillrácsra. 2 órán keresztül nincs dolgunk a készülő finomsággal.

8

Ezután kenjük át a sertésbordákat BBQ szósszal. Közben fordítsuk meg a húsokat és emeljük a hőmérsékletet 140-150 fokra. 1 órán keresztül ezen a hőmérsékleten sülhet tovább a borda.

9

Ha több rétegben szeretnénk felvinni a bbq szószt, akkor 20 percenként kenjük át vékonyabban a sertésbordákat. Így még finomabb lesz a rétegződés miatt.

10

Amikor elkészült, vegyük le a grillről, szeleteljük fel és próbáljuk meg nem egy helyben elfogyasztani a bordákat. Kínáljuk meg belőle a családot és a barátokat is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Paleo beef jerky, szárított marhahúsA paleo szárított marhahús a természetes és ősi táplálkozási elveket követőknek ideális választás. Ez a tápláló csemege magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik, így segíti a paleo életmódhoz való igazodást és a tartós energia biztosítását. Fa pellet grillsütőn készítve pedig kellemes füstöt is kap az ételünk.
Grillezett Kalbi (koreai marhaborda)A házi készítésű koreai pác és az almafa füstje teljesen feldobja ezt a marhabordát. Ezek a pácolt oldalasok minden bizonnyal fatüzelésű étel repertoárunk ékszerei lesznek ízükkel és gyors elkészítésükkel.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg sertésborda
 málnás chipotle bbq rub
 bbq szósz
 
 bors
Málnás chipotle szósz hozzávalók
 100 g vöröshagyma apróra vágva
 2 gerezd fokhagymás apróra vágva
 2 evőkanál olivaolaj
 1 teáskanál folyékony füst
 60 g barna cukor
 50 ml almaborecet
 1,50 darab nagy chipotle paprika, darálva
 1 l málna turmixolva
 450 g sűrített paradicsom

Elkészítés

Elkészítés - málnás chipotle rub
1

Pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a darált chipotlé paprikát és főzzük össze kb 1 percen keresztül.

2

Öntsük hozzá a paradicsomszót, a barnacukrot, az almaborecetet és a folyékony füstöt. Keverjük, főzzük addig, amíg a barna cukor feloldódik.

3

Adjunk hozzá a turmixolt málnát, keverjük össze és forraljuk fel. Forralás után a hőmérsékletet lejjebb véve főzzük még további 10-15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés - sertésborda
4

Mossuk meg a bordákat, majd töröljük szárazra. Távolítsuk el a bordáról a membránokat, ezáltal a fűszerezésnek utat engedünk, hisz enélkül sajnos nem tud beszívódni a rub.

5

A megtisztított húsokat kenjük be alaposan málnás chipotle rubbal. Érdemes egy éjszakát így pihentetni a sertésbordát hűtőben.

6

Töltsük fel a fa pellet grillsütőnk tartályát hickory keményfa pellettel az erős, füstös íz érdekében, majd melegítsük a grillt 120°C-ra.

7

Helyezze a málnás chipotle bbq rubbal bekent és pihentetett sertésbordákat a grillrácsra. 2 órán keresztül nincs dolgunk a készülő finomsággal.

8

Ezután kenjük át a sertésbordákat BBQ szósszal. Közben fordítsuk meg a húsokat és emeljük a hőmérsékletet 140-150 fokra. 1 órán keresztül ezen a hőmérsékleten sülhet tovább a borda.

9

Ha több rétegben szeretnénk felvinni a bbq szószt, akkor 20 percenként kenjük át vékonyabban a sertésbordákat. Így még finomabb lesz a rétegződés miatt.

10

Amikor elkészült, vegyük le a grillről, szeleteljük fel és próbáljuk meg nem egy helyben elfogyasztani a bordákat. Kínáljuk meg belőle a családot és a barátokat is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Málnás chipotle sertésborda
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66