Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Barbecue pulykamell zsályaöntettel

Barbecue pulykamell zsályaöntettel


bbq pulykamell recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Néhány hozzávaló és egy kis füst elegendő a szaftos, finom pulykához. Szeletelhetjük akár szendvicsbe vagy tálalhatjuk egy hagyományos körettel, nagyszerű eredményt kapunk.

Adag4 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő1 óra 40 percÖsszesen2 óra 10 perc
Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék
Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalasLehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.
A legendás Reuben szendvicsA Reuben szendvics egy észak-amerikai grillezett szendvics, amely sült marhahúsból, svájci sajtból, savanyú káposztából és orosz öntetből áll, rozskenyér szeletek között grillezve. A kóser stílusú csemegeüzletekhez kötődik, de nem kóser, mert húst és sajtot kombinál.
Grillezett kéksajtos főtt kukoricaHétköznapi köret grillezett húsok mellé, de akár magában is, egy kis csavarral. A kéksajt és a vajas-chili szósz izgalmas ízvilágot alkot, hasonlóan mintha egy Buffalo csirkeszárnyat ennénk.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1 darab egész pulykamellcsont nélkül, bőrrel
 3 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál frissen facsart lime lé
 só, őrölt fekete bors ízlés szerint
 1 marék friss zsályalevél
 2 evőkanál olívaolaj
 3 evőkanál vaj
Fűszererkeverék

Elkészítés

Elkészítés
1

Vágjuk le a pulykamellről a felesleges hártyákat, zsírokat, majd töröljük szárazra papírtörlővel.

2

Keverjük össze az olívaolajat és a lime levét egy visszazárható műanyag zacskóban. Tegyük bele a pulykát és forgassuk meg, hogy egyenletesen bevonja a pác. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 6, legfeljebb 24 órára.

3

Melegítsük fel a grillsütőt 120-130°C -ra.

4

Vegyük ki a pulykát a pácból és csepegtessük le. Helyezzük a rácsra csontos oldalával lefelé és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, de természetesen használhatunk szárnyas fűszerkeveréket is. (Pl. Milestone66 - Yellow-t.

5

A pulykamell 74°C-os maghőnél készül el, körülbelül 1,5 órán keresztül sül. A sütési idő felénél fordítsuk meg a pulykát.
A maghőt mindig a legvastagabb részen mérjük, ügyelve rá, hogy ne érjen csontot a tű.

6

A sütés utolsó 10-15 percében alkalmazzunk közvetlen hőt, hogy a bőr egyenletesen barnuljon. Ha erre nincs lehetőségünk emeljük magasabbra a hőmérsékletet és használjunk vaslapot.

7

Végül tegyük át egy vágódeszkára és mielőtt szeletelnénk, pihentessük lefedve 10 percen keresztül.

8

Amíg a pulyka pihen, pirítsuk meg a zsályaleveleket: a vajat egy kis serpenyőben hevítsük addig, amíg el nem kezd habzani. Adjuk hozzá a zsályaleveleket, és süssük körülbelül 2 percen keresztül.

9

A sült zsályaleveleket és a vajat öntsük a felszeletelt pulykára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Barbecue pulykamell zsályaöntettel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66