Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ Kocsonya

BBQ Kocsonya


bbq kocsonya recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

BBQ és kocsonya együtt? Két lassan készülő, hagyományos recept fúzióját mutatjuk most be nektek. Készítsétek el, hiszen zseniális a két tradicionális finomság együtt!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Wagyu burger karamellizált hagymával, fokhagymás aiolival, gombávalElegáns klasszikus marhaburger, ebben a verzióban Wagyu-ból készítve karamellizált hagymával, fokhagymás aioli szósszal és gombával. Biztosan lenyűgöz majd! A Wagyu marhahús a japánok nemzeti kincse. Húsa márványozott, puha, szaftos a benne lévő zsíroktól. Igazán különleges alkalmakra ajánljuk, mint egy születésnap, akár egy randi est, vagy különleges vendég esetén.
Ázsiai stílusú ragacsos oldalasAz édes és szaftos, karamellizált BBQ-oldalasok őrülten finomak, szóval szedj magadnak hamar, mielőtt elfogy. Ezekért az ázsiai stílusú húsokért érdemes rendetlenséget csinálni.
Mézes grillcsirkeA mézes-vajas grillcsirke az egyik kedvenc receptünk. Egyszerű, finom és az egész család imádja. Videó is készült hozzá!

Hozzávalók

Hozzávalók a pulled porkhoz
 egész tarja vagy lapocka
 olívaolaj
Hozzávalók a kocsonyához
 elkészült pulled pork
 6 darab sertéskörömmosott, tisztított
 350 g egyben füstölt tarja
 víz
 3 gerezd fokhagyma
 2 fej vöröshagyma
 20 szem egészbors
 babérlevél
 2 darab sárgarépa
 citrom és pirospaprika a díszitéshez
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

A BBQ kocsonya elkészítése egy hosszabb folyamat, de annál inkább megéri a két hagyományos ételt összeházasítani a csodás ízélmény miatt!

2

Kezdésnek a pulled porkot készítsük el, csak nagyon egyszerű módszerrel: trimmeljük a húst, kenjük át olívaolajjal, fűszerezzük Milestone66 Red barbecue fűszerrel, majd 110-120°C-on süssük pellet grillsütőn addig, amíg ki nem alakul a szép mahagóni színű bark.

3

Ezután csomagoljuk hentespapírba vagy alufóliába és helyezzük vissza a grillsütőbe addig, amíg el nem éri a szükséges 92-96°C-os maghőmérsékletet. Ezután szedjük szét villa vagy medvekarom segítségével.

4

A kocsonya elkészítéséhez a tisztított sertéskörmöket helyezzük a bográcsba (vagy a megfelelő edénybe), tegyük mellé a füstölt tarját és öntsük fel vízzel.

5

Miután felforrt, a habot távolítsuk el, majd tegyük hozzá a fokhagymát, a hagymát, a borsot, a babérlevelet és az SPG fűszert.

6

Az egész főzés nagyjából 3 órát vesz igénybe, ennek közepén, féltávnál tegyük bele a sárgarépát is.

7

Miután elkészültünk a kocsonya alaplével egy üres tányérba tegyünk pár villányi pulled porkot, tegyünk mellé főtt répát, majd szűrőn keresztül öntsük fel alaplével. Hagyjuk megdermedni, hogy elnyerje a klasszikus kocsonya állagát.

8

Sokan már ekkor szórnak a tetejére díszítésképpen egy kis pirospaprikát, majd pedig fogyasztás előtt citromlével locsolják meg.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ Kocsonya
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66