Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Füstölt Hawaii tésztasaláta

Füstölt Hawaii tésztasaláta


hawaii tésztasaláta recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Köszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!

Adag6 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő30 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók:
 350 g makaróni
 50 g fekete olajbogyólecsepegtetve
 180 g majonéz
 180 ml tej
 2,50 evőkanál almaecet
 3 mogyoróhagymaszárával
 1,50 teáskanál olívaolaj
 1 szál reszelt sárgarépa
 só, őrölt bors
Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.

2

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.

3

Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.

4

Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.

6

Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.

7

Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Oldalas gyorsan és forrón, hot & fast módszerNincs sok időnk valami különlegeset alkotni? Ezek a magas hőfokon és gyorsan elkészülő oldalas szeletek lehetnek a tökéletes megmentőink! A Milestone66 Red Rub fűszerkeverékkel fűszerezett oldalasokat almalével fröcsköljük le és cseresznyefán füstöljük a mélyebb ízek és a gazdagabb szín érdekében.
Buffalo csirkeszárny grillsütőnA városi legenda szerint 55 éves ennek a receptnek a története, amit azóta már Buffalo városán kívül az egész világ imád és fogyaszt. Természetesen a népszerű recept grillsütőn is elkészíthető, íme a Buffalo csirkeszárnyak.
Házi kenyérlángos OkosgrillenFriss, ropogós házi kenyérlángos egyenesen a grillből. Már csorog is a nyála? Ez a recept egy plusz hozzávaló miatt különleges élményben részesíti majd!
Teriyaki csirkeszárnyEnyhén édes-sós egy kis fa füsttel tovább fűszerezve. Ezek a ragacsos Teriyaki szárnyak mindig nagy sikert aratnak. USA-ban focimeccs nézés közben a legnépszerűbbek.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 350 g makaróni
 50 g fekete olajbogyólecsepegtetve
 180 g majonéz
 180 ml tej
 2,50 evőkanál almaecet
 3 mogyoróhagymaszárával
 1,50 teáskanál olívaolaj
 1 szál reszelt sárgarépa
 só, őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés
1

Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.

2

Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.

3

Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.

4

Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.

5

Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.

6

Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.

7

Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Füstölt Hawaii tésztasaláta
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66