Füstölt Hawaii tésztasaláta
Köszöntsük egy nagy Alohával ezt a krémes makaróni salátát! A klasszikus salátát most egy majonézes, sárgarépás, fekete olívás és mogyoróhagymás keverékkel egészítjük ki, mindezt pedig a tökéletes füstillattal koronázzuk meg!
Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.
Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.
Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.
Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.
Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.
Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Fa pellet grillsütőnket állítsuk be 80℃-os hőmérsékletűre.
Forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és főzzük puhára. Majd csepegtessük le és öblítsük át hideg vízzel. Végül öntsük át a tésztát egy tepsibe, és tegyük félre.
Keverjük össze a majonézt, az almaecetet és a tejet egy kisebb sütésre alkalmas tálban.
A lecsepegtetett olajbogyót külön sütőlapra helyezzük.
Helyezzük a majonézes keveréket, a tésztás tepsit és az olajbogyós tepsit a grillrácsra. Füstöljük őket 10-15 percig, vagy amíg egy kicsit fel nem veszik a füstös ízt. Ezután vegyük le őket a grillről, és tegyük át a tésztát egy közepes tálba.
Növeljük a pellet grillsütő hőmérsékletét 230℃-ra, és így melegítsük zárt fedéllel kb 15 percig.
Locsoljuk meg a mogyoróhagymát olívaolajjal és helyezzük rá a grillre. Süssük fedővel lezárva 5 percig, félidőben megforgatva, míg aranybarnává nem válik.
Tiszta vágódeszkára helyezve aprítsuk fel a füstölt olajbogyót. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, mogyoróhagymát és a felaprított sárgarépát is a tésztához, majd keverjük alaposan össze. Végül jöhet a majonézes keverék, majd pedig ízlés szerint só és bors és már tálalhatunk is.