Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ marhabordák

BBQ marhabordák


marhaborda bbq recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ezek a marhabordák nagyon komoly ízeket hozhatnak Neked! A húst bőségesen fűszerezzük Milestone66 Black fűszerkeverékkel, majd áztatjuk almalével a szaftosság érdekében, végül pedig alacsony hőfokon, lassan tökéletesre sütjük.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő10 óraÖsszesen10 óra 20 perc
Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Grillezett görögdinnye fetasajttalA grillezett görögdinnye minden kalandos ízvilágot kedvelő számára kötelező! Könnyen elkészíthető, egyszerű recept és ezzel együtt mennyei ízeket kóstolhatunk a pellet grillről.
Málnás chipotle (csípős) BBQ rubMálna és csípős paprika együtt? Nem csalás, nem ámítás, ez egy igazi vérbeli USA BBQ rub recept és csak rád vár, hogy bekenj vele néhány kg fincsi bordát, aztán rádobd a grillre.
Grillezett spárga baconbe tekerveBaconbe tekerve minden étel jobb. Persze bacon rajongóként nehéz is máshogy vélekedni. Ezért is szenvedélyünk mindent baconbe csomagolni és grillen megsütni. Most a népszerű grillköret, a spárga került a szalonna szorításába.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 kg marhaoldalas 2 db 4-csontos
 200 ml almalé
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk a pellet grillsütő hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő fedővel lezárva 15 percig.

2

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy kés hegyét a membrán alatti középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy stabilan megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

3

Fűszerezzük a bordák mindkét oldalát Milestone66 Black marhahús fűszerkeverékkel.

4

Helyezzük a bordákat közvetlenül a grillrácsra, csontos felükkel lefelé. Tegyük a hússzondát vízszintesen az egyik szelet húsos részébe, elkerülve a csontot.

5

Zárjuk le a fedőt és amíg sül permetezzük vagy töröljük át almalével óránként, amíg a húsok belső hőmérséklete el nem éri a 96℃-ot, vagyis összesen 8-10 órán keresztül.

6

Vágjuk fel az egyes szeleteket a csontok között különálló bordákra.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ marhabordák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66