Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája


szoky konyhája pit boss bbq oldalas
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas kenőcs receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő40 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors
Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.
Füstölt chilis babChili, megpelletgrillezve: Kezdjük azzal, hogy a darált marhahúst, apróra vágott hagymát és paprikát megfüstöljük kb. egy órán át, mielőtt betesszük őket egy öntöttvas edénybe. Végül pedig közvetlenül a grillen készítjük el a chilit.
Házi bolti bbq szószHa szeretjük a bolti bbq szósz ízét, akkor készítsük el otthon is, hátha még finomabb is lesz! Ez egy alap bbq recept, biztosan ízleni fog!
SPG fűszerezett, sörben párolt marhaoldalasLehet, hogy a marhabordákon nincs annyi hús, mint a sertés oldalason, de ha pl. Traeger 'Que szószba forgatjuk, akkor felejthetetlenül finomak lesznek. Grillezzük meg őket egy serpenyőben, hogy ne égjenek le és a hús is szaftos maradhasson.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors

Elkészítés

Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66