Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája

BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája


szoky konyhája pit boss bbq oldalas
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legnépszerűbb BBQ recept, a sertésoldalas már Szoky youtube csatornáján is elérhető. Ahány ház és ahány USA állam, annyi szokás és változat. Íme, itt az Pit Boss 820FB-n készített bbq sertésoldalas kenőcs receptje.

Adag4 főre
Előkészítési idő5 percFőzési idő40 percÖsszesen45 perc
Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors
Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Részletek ide kattintva: Kerti sütés-főzés Szokyval

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Tavaszi frittataReggelire, ebédre vagy könnyű vacsorára is kiváló választás lehet ez a tavaszi frittata, hiszen olyan ikonikus szezonális összetevőket tartalmaz, mint a friss spárga, a sonka vagy épp a metélőhagyma. De természetesen könnyen változtathatunk a felhasznált összetevőkön, hogy igazán saját ízlésünkre formáljuk ezt a finomságot.
Fokhagymás zsemlékÚjabb zseniális grill receptet kaptunk Csókáné Enyedi Judit-tól, akire már-már haragszik a konyhai sütője, mivel mindig a Pit Boss grillt használja. A fokhagymás zsemlék nagyon hamar elkészülnek a grillsütőben és kiváló buci lesz hamburgerhez, pulled porkhoz, de akár szimplán házi szendvicshez is.
Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Pulled pork mac&cheese by JD’s BBQA múltkori pulled porkból maradt egy kis doboznyi a fagyasztóban, és mivel ma nem volt hangulatom egy nagyobb sütéshez, de a grill-t nem akartam pihenni hagyni, megkértem az asszonyt, hogy csinálja meg a sajt szószt és csináljunk a húsból egy jó PP-os M&C-t.

Hozzávalók

Hozzávalók
 2 evőkanál nádcukor
 200 ml száraz fehérbor
 2 fej vöröshagyma
 5 gerezd fogkhagyma
 5 evőkanál ketchup
 1 evőkanál mustár
 1 evőkanál mézes gyömbér
 2 evőkanál Worcestershire-szósz
 1 narancs leve
 
 cayenne bors

Elkészítés

Elkészítés
1

A nádcukrot karamellizáljuk közepes hőmérsékleten, majd öntsük fel a fehérborral.

2

Sorban jöhetnek hozzá a további hozzávalók és fűszerek. Mehet bele a hagyma, fokhagyma, mustár, narancslé, ketchup (vagy paradicsomlé), a mézes gyömbér, a Worcestershire-szósz, a só és a cayenne bors.

3

Rendszeres kavargatás mellett 30-40 percig lassú tűzön főzzük tovább. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt egy kis fehér borral mindig felönthetjük és hígíthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
BBQ oldalas Pit Boss grillsütőn – kenőcs by Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66