Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája

Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája

sült császárhús grill recept szoky konyhája okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Grill recept videó: Szoky sült császárhúsához semmi más nem kell, mint ropogós héjú kenyér és finom zöldségek.
Több napig megvan akár a reggeli, ebéd vagy éppen a vacsora. Hidegen, melegen is kiváló választás. A császár húsos oldalát a saját kedvenc fűszereid is ízesíthetik és ennek az összeállításának csak a képzeleted szabhat határt. Használhatsz akár zöldfűszereket is hozzá, vagy éppen, aki a csípőst szereti, egy jóféle erős paprikakrémmel is tud dolgozni.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2,30 kg bőrös császárhús
 2 evőkanál
 6 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál színes kevert bors
 1 teáskanál őrölt koriandermag
 1 teáskanál Cayenne-bors (opcionálisan)
 1+ 2 kanál evőkanál sertés zsír
Ajánlott eszközök:
Elkészítés
1

Irdaljuk be a császárhús bőrös oldalát keresztben és hosszában egyaránt egy éles kés segítségével, ügyelve rá, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert ez esetben könnyen kiszáradhat.

2

Összeállítunk egy kellemes, fűszeres krémet: ehhez mozsárba helyezzük a sót, valamint az aprított fokhagymát, és pépessé dolgozzuk. Adjunk hozzá egy evőkanál zsírt is a krémhez, majd dolgozzuk össze. Végezetül, tiszta ujjaink segítségével kenjük bele alaposan a pépet a császár húsos oldalába.

3

Következik a fűszerezés: szintén a húsos oldalt célozva, jöhet a színes bors, a koriander, illetve a Cayenne-bors (amennyiben kedveljük a csípősebb ízeket).
TIPP: feltéve, hogy nem szeretnénk Cayenne-borsot használni, helyettesíthetjük füstölt pirospaprikával is.

4

Fogjuk meg a befűszerezett húsokat, és bőrős oldalukkal felfelé fordítva, helyezzük őket egy tálcára. Ezt követően szórjuk meg sóval és dörzsöljük bele alaposan a tenyerünkkel.
Lehetőség szerint 1 éjszakára lefóliázva tegyük a 2-4°C-os hűtőbe.

5

Elérkeztünk a várva várt sütéshez: bőrrel lefelé helyezzük egy tepsibe a húsokat, majd öntsünk alájuk 250-300 ml vizet, hogy a bőr ne süljön oda a tepsi aljához. Fóliázzuk le a tepsit és helyezzük egy fa pellet grillsütőbe, vagy akár faszenes/gázgrillbe 140-145°C-on, 120 percre.

6

Az idő letelte után vegyük le a fóliát (a későbbiekben nem lesz már rá szükségünk) és egy húsvilla segítségével fordítsuk a húsokat az ellentétes oldalukra - így a bőr is ropogósra sül.

7

Tegyünk a tepsi aljába 2 evőkanál sertészsírt, továbbá kenjük meg vele a hús tetejét is. A grillsütőt magasabb hőfokra (200-220°C) emelve sózzuk és ropogósra sütjük a bőrt. Ez további körülbelül 1 órán keresztül fog tartani.

TIPP: otthon, sütőben készítve, ilyenkor érdemes a grill funkciót alkalmaznunk (220-230 fokon), de legyünk óvatosak, ne hagyjuk túl sokáig magára az ételt, mert rendkívül gyorsan elkészül.

8

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás. Szeleteljük fel ízlésesen a vajpuha húst, majd kínáljuk kenyérrel, friss paradicsommal, házi hagymalekvárral, csemege és kovászos uborkával.

9

Szoky konyhája grillsütő bemutató, vélemény:
Szoky grillsütőjét ide kattintva mutatja be részletesen.

Grillsütő működés, használat, infók:

Grillsütő gyakori kérdések

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Szoky konyhája receptkönyv:

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

A tökéletes meccsnézős BBQ oldalasKészüljünk fel a nyálcsorgatásra ezekkel a St. Louis-stílusú oldalasokkal. Ez a hústípus több zsírt és csontot tartalmaz, így ízletes és olcsó választás lehet, ha a tökéletes meccsnapi receptet keressük.
Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.
Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2,30 kg bőrös császárhús
 2 evőkanál
 6 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál színes kevert bors
 1 teáskanál őrölt koriandermag
 1 teáskanál Cayenne-bors (opcionálisan)
 1+ 2 kanál evőkanál sertés zsír
Ajánlott eszközök:

Elkészítés

Elkészítés
1

Irdaljuk be a császárhús bőrös oldalát keresztben és hosszában egyaránt egy éles kés segítségével, ügyelve rá, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert ez esetben könnyen kiszáradhat.

2

Összeállítunk egy kellemes, fűszeres krémet: ehhez mozsárba helyezzük a sót, valamint az aprított fokhagymát, és pépessé dolgozzuk. Adjunk hozzá egy evőkanál zsírt is a krémhez, majd dolgozzuk össze. Végezetül, tiszta ujjaink segítségével kenjük bele alaposan a pépet a császár húsos oldalába.

3

Következik a fűszerezés: szintén a húsos oldalt célozva, jöhet a színes bors, a koriander, illetve a Cayenne-bors (amennyiben kedveljük a csípősebb ízeket).
TIPP: feltéve, hogy nem szeretnénk Cayenne-borsot használni, helyettesíthetjük füstölt pirospaprikával is.

4

Fogjuk meg a befűszerezett húsokat, és bőrős oldalukkal felfelé fordítva, helyezzük őket egy tálcára. Ezt követően szórjuk meg sóval és dörzsöljük bele alaposan a tenyerünkkel.
Lehetőség szerint 1 éjszakára lefóliázva tegyük a 2-4°C-os hűtőbe.

5

Elérkeztünk a várva várt sütéshez: bőrrel lefelé helyezzük egy tepsibe a húsokat, majd öntsünk alájuk 250-300 ml vizet, hogy a bőr ne süljön oda a tepsi aljához. Fóliázzuk le a tepsit és helyezzük egy fa pellet grillsütőbe, vagy akár faszenes/gázgrillbe 140-145°C-on, 120 percre.

6

Az idő letelte után vegyük le a fóliát (a későbbiekben nem lesz már rá szükségünk) és egy húsvilla segítségével fordítsuk a húsokat az ellentétes oldalukra - így a bőr is ropogósra sül.

7

Tegyünk a tepsi aljába 2 evőkanál sertészsírt, továbbá kenjük meg vele a hús tetejét is. A grillsütőt magasabb hőfokra (200-220°C) emelve sózzuk és ropogósra sütjük a bőrt. Ez további körülbelül 1 órán keresztül fog tartani.

TIPP: otthon, sütőben készítve, ilyenkor érdemes a grill funkciót alkalmaznunk (220-230 fokon), de legyünk óvatosak, ne hagyjuk túl sokáig magára az ételt, mert rendkívül gyorsan elkészül.

8

Nem maradt más hátra, csupán a tálalás. Szeleteljük fel ízlésesen a vajpuha húst, majd kínáljuk kenyérrel, friss paradicsommal, házi hagymalekvárral, csemege és kovászos uborkával.

9

Szoky konyhája grillsütő bemutató, vélemény:
Szoky grillsütőjét ide kattintva mutatja be részletesen.

Grillsütő működés, használat, infók:

Grillsütő gyakori kérdések

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bőrös császár sült császár otthoni sütőben is – Szoky konyhája
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66