Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Borsos beef jerky, szárított marhahús

Borsos beef jerky, szárított marhahús

borsos szárított marhahús recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A szárított marhahús az íz és a tartósság tökéletes kombinációja. Legyen szó egy hosszú utazásról vagy egy késő esti nasizásról, ez a könnyű, de tápláló csemege mindig jól jön, hogy felélénkítse az ízlelőbimbóidat. Fa pellet grillsütőn készítve a füst további ízélményt biztosít.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 15 perc
Hozzávalók:
 1 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 1 darab kis doboz vagy kis üveg barna sör kb. 300 ml
 225 ml szójaszósz
 60 ml Worcestershire szósz
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál Milestone66 SPG+
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a sört, a szójaszószt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a Milestone66 SPG+-t.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ananászos füstölt salsa szószFüstölt salsa szószt, mártogatóst ajánlunk, amit grillsütőn készül és egy kis pikáns fűszer és az ananász teszi extra különlegessé.
Pork belly burnt ends – varázslat császárhúsbólAz egyik legjobb dolog, ami a császárhússal történhet: a pork belly burnt ends. A szószerinti magyarra fordított "égetett végek" egy eléggé elrontott ételnek tűnhet.. Pedig ebben az esetben egy annyira finom csemegéről van szó, amiért még a gyerkőcök is oda vannak!
Georgia BBQ szószA Gerogia bbq szósz egy fűszeres, ketchupos, mustáros szósz, ami kiváló ízt ad a füstölt húsoknak. Nem hiába az egyik kedvenc szószunk!

Hozzávalók

Hozzávalók:
 1 kg marhahús: fekete vagy fehérpecsenye, hátszín, hasaalja
 1 darab kis doboz vagy kis üveg barna sör kb. 300 ml
 225 ml szójaszósz
 60 ml Worcestershire szósz
 3 evőkanál barna cukor
 2 evőkanál Milestone66 SPG+
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Turmixgépben vagy konyhai robotgépben keverjük össze a sört, a szójaszószt, a Worcestershire szószt, a barnacukrot, a Milestone66 SPG+-t.

2

Vágódeszkán éles késsel vágjuk le az összes felesleges zsírt a steakről, majd szeleteljük fel együtt 0,5-0,6 cm vastag szeletekre.

3

Egy nagy, visszazárható tasakban keverjük össze a pácot és a húst. Helyezzük a zacskót egy tálba és tegyük hűtőszekrénybe legalább 12 vagy legfeljebb 24 órára.

4

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőnket 80°C-ra.

5

Helyezzük a steakszeleteket közvetlenül a grillrácsra, hagyva egy kis rést az egyes szeletek között. Zárjuk le a fedelet és füstöljük 5 órán keresztül, amíg a szépen kiszárad a hús.

6

Vegyük el a jerky-t a grillről és még melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Borsos beef jerky, szárított marhahús
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66