Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj

Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj


whisky-bourbon-bbq-szósz-pelletbudapest-okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Élje át a házi whisky-bbq szósszal készült sertés karaj új ízét, amelyet a PitBoss okosgrillnek hála, már otthonában is megkósolhat.

Adag8 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 20 perc
Hozzávalók
 1,50 kg csontos sertés karaj
 15 ml (teáskanálnyi) olívaolaj
 250 ml ketchup
 1 gerezd fokhagyma (aprított)
 1 púpos evőkanál csilipor
 1 teáskanál Cayenne-i bors
 200 ml bourbon whisky (mint Jack Daniel's)
 50 ml melasz (cukoszirup)
 50 ml almaecet
 2 evőkanál barnacukor
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 só (ízlés szerint)
 frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
Elkészítés
1

Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.

2

Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.

3

Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.

4

Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.

5

Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.

6

Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.

7

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Szaftos St. Louis oldalasEzek az édes és savanyú oldalasok, biztosan sok elismerést hoznak majd a következő kerti sütögetésen, próbáljuk ki!
Vietnámi csirkeszárnyA vietnami pác ütős ízekkel itatja át a csirkeszárnyakat így szinte olyan, mintha Délkelet-Ázsiá-ban fogyasztanánk el az ebédet.
Ananászos marha rostélyosMarha rostélyos édesen? Bár európai szemmel furcsán nézhetünk, a BBQ királyai az USA-ban már tesztelték és elképesztő ízeket kóstolhatunk meg ennek a receptnek és az okosgrillnek hála.
Koktél grillezett eperrelA fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,50 kg csontos sertés karaj
 15 ml (teáskanálnyi) olívaolaj
 250 ml ketchup
 1 gerezd fokhagyma (aprított)
 1 púpos evőkanál csilipor
 1 teáskanál Cayenne-i bors
 200 ml bourbon whisky (mint Jack Daniel's)
 50 ml melasz (cukoszirup)
 50 ml almaecet
 2 evőkanál barnacukor
 2 evőkanál dijoni mustár
 1 teáskanál Worcestershire szósz
 só (ízlés szerint)
 frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsünk fel az olajat egy serpenyőben és a már felaprított fokhagymát kezdjük el pirítani. Időnként keverjük meg és süssük addig, amíg sárgás színe lesz a fokhagymának.

2

Ezután adjuk hozzá a chiliport és cayenne borsot. Folyamatosan keverjük, kb 1 percig.

3

Adjuk hozzá ketchupot, a bourbon whiskyt, a melaszt (cukorszirupot), az almaecetet, a barnacukrot, a dijoni mustár és a Worcestershire szószt. Pároljuk, alkalmanként keverjük, amíg enyhén elkezd sűrűsödni, kb 12-15 percig. Sóval és frissen őrölt borssal ízesíthetjük tovább.

4

Fa pellet Okosgrillünket melegítsük közepes fokozatra. A BBQ élményhez javasoljuk a 110 fok beállítását. Ha grillezni vagy pirítani szeretnénk akkor magasabbra.

5

Sóval és borssal hintsük be a sertéskarajokat, majd tegyük a porcelenbevonatú grillrácsokra.

6

Amikor a húsok már elkezdtek sülni, kenjük meg az elkészült szószunkkal. Nem szükséges a húst belemártani. A BBQ egyik fortélya, hogy többször kenjük át a húsokat, hisz így a szószok folyamatosan rétegenként sülnek a hússal és csodás ízélményt kapunk. A sütés végefelé, érdemes többször is átkenni.

7

Javasoljuk a grillen elkészült zöldségekkel vagy friss ecetes salátával tálálni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Bourbon BBQ-val mázolt sertés karaj
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66