Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Koktél grillezett eperrel

Koktél grillezett eperrel

grillezett eper koktel recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A fa pellet grillsütő segítségével füstös édességet készítünk és így szuper finom nyári koktélokat hozhatunk létre. Az epret először is meggrillezzük, majd vodkával, cukorsziruppal, citromlével és gyömbérsörrel összerázzuk, majd tört jégen felszolgáljuk egy igazi frissítő, édes koktélként.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók:
 8 darab 8 db eper (plusz pár darab a díszítéshez)
 100 ml vodka
 30 ml cukorszirup
 30 ml frissen facsart citromlé
 175 ml gyömbérsör
Ajánlott kiégészítők
Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 200-205°C-ra.

2

Ha kellően felmelegedett a sütő, helyezzük az epreket közvetlenül a grillrácsra, és süssük őket 15 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek rajtuk.

3

A koktél összeállításához: öntsük egy shakerbe a vodkát, a grillezett epret, a cukorszirupot és a citromlevet, majd határozottan rázzuk össze.

4

Zúzott jeget helyezzünk egy pohárba, majd átszűrve öntsük rá a keveréket.

5

Öntsük fel a koktélunkat gyömbérsörrel és díszítsük extra grillezett eperrel és friss mentával.

Egészségünkre!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Focaccia – ropogós és levegősKönnyű, levegős és ropogós focaccia-t is készíthetünk grillen (és persze konyhában is). Hozzá zseniális fokhagymás-chili olaj dukál. Nem diétás, de cserébe pillanatok alatt elfogy.
Mustáros bbq szószA klasszikus ketchupos bbq szószok mellett létezik mustáros verzió is, bár sok helyen ez a recept kissé megosztónak számít. Elmondható, hogy ezt a szószt valaki vagy nagyon szereti vagy nagyon utálja, ezért ki kell próbálni!
BBQ gulyásEgy igazán izgalmas változatát hoztuk el a méltán híres és ízes gulyáslevesnek. Már attól nagyon extra hogy friss sertésoldalasból készül, arról nem is beszélve, hogy kedvenc húsos falatjaink 6 órát füstölődtek. A füst markáns íze és az oldalas omlós állaga egy felejthetetlen folyékony csodát varázsol az asztalra.
Grillezett zöldséges szendvicsCsak próbáld ki ezt a szendvicset és biztosan egyetértesz majd, hogy a zöldségek semmiképp sem unalmasak! Grillezett padlizsán, cukkini, tök és portobello gomba a pirított ciabatta között, pluszban füstölt hummusszal meglocsolva.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 8 darab 8 db eper (plusz pár darab a díszítéshez)
 100 ml vodka
 30 ml cukorszirup
 30 ml frissen facsart citromlé
 175 ml gyömbérsör
Ajánlott kiégészítők

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a grillsütőnket 200-205°C-ra.

2

Ha kellően felmelegedett a sütő, helyezzük az epreket közvetlenül a grillrácsra, és süssük őket 15 percig, vagy amíg a grillnyomok meg nem jelennek rajtuk.

3

A koktél összeállításához: öntsük egy shakerbe a vodkát, a grillezett epret, a cukorszirupot és a citromlevet, majd határozottan rázzuk össze.

4

Zúzott jeget helyezzünk egy pohárba, majd átszűrve öntsük rá a keveréket.

5

Öntsük fel a koktélunkat gyömbérsörrel és díszítsük extra grillezett eperrel és friss mentával.

Egészségünkre!
Koktél grillezett eperrel
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66