Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Carolina pulled pork szendvics

Carolina pulled pork szendvics


carolina pulled pork recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Carolina barbecue stílus jegyeit viseli magán ez a pulled pork szendvics: Házi készítésű nedvesítő mop szósszal készült pulled pork és káposztasaláta alkotja és kiteljesednek benne a csípős-ecetes füstös aromák.

Adag6 főre
Előkészítési idő30 percFőzési idő10 óraÖsszesen10 óra 30 perc
Hozzávalók:
 2 kg sertéstarja
 zsemle
Mop szósz (nedvesítéshez)
 150 ml almaecet
 150 ml sör
 4 teáskanál friss citromlé
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 1 teáskanál chili paprika
Ecetes szósz
 300 ml almaecet
 80 g ketchup
 35 g barnacukor
 3 teáskanál
 1 teáskanál őrölt chili paprika(púpos)
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 1 teáskanál őrölt fehér bors
Carolina coleslaw
 ½ kisebb fej lilakáposztareszelve
 1 fej lilahagymakockázva
 1 darab közepes sárgarépa
Elkészítés
1

Kenjük át a tarját vékonyan mustárral vagy olajjal, majd fűszerezzük a sertéshúst minden oldalról házi pulled pork fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 Red és Yellow fűszerek keverékét ajánljuk.

2

A fűszerezett tarját tegyük frissentartó fóliába és helyezzük 8 óra hosszára a hűtőbe.

3

Készítsük el a nedvesítő un. mop szószt: egy tálban keverjük össze az almaecetet, a sört, a citromlevet, a Worcestershire szószt és a chili paprikát.

4

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 80˚C-ra. Amikor eléri ezt a hőmérsékletet (kb. 10 perc), akkor helyezzük a kicsomagolt tarját a rácsra és füstöljük 3 órán keresztül.
Az első óra letelte után kenjük át a mop szósszal, majd ismételjük újra óránként.

5

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120˚C-ra és süssük tovább addig, amíg a hús maghője el nem éri a 72˚C-t. Ez körülbelül újabb 3 óra. Ügyeljünk rá, hogy szintén óránként átkenjük a mop szósszal.

6

Amikor a tarja elérte a kívánt maghőt, csomagoljuk be alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább, amíg a belső hőmérséklet nem emelkedik 95˚C-ra.

7

A 95˚C-os maghő elérésekor a csomagolt tarját helyezzük át egy lezárt hőtartó dobozba és pihentessük egy órán keresztül.
Sokan ilyenkor további különböző anyagokba pl. törülközőkbe tekerve helyezik a dobozba a pulled porkot.

8

Készítsük el az ecetes szószt: egy keverőtálban keverjünk össze almaecetet, 250-300 ml vizet, ketchupot, barnacukrot, sót, chili paprikát, fekete borsot és fehér borsot.
Keverjük addig, amíg a só és a cukor fel nem oldódnak.
Kóstoljuk meg a fűszerezést, ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot vagy chilit.
Hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.

9

A Carolina Coleslaw elkészítése: egy keverőtálban keverjük össze a felaprított (reszelt) káposztát körülbelül 250 ml ecetes szósszal.
Adjuk hozzá az aprított hagymát és a szeletelt vagy csíkokra vágott sárgarépát.

10

Amikor lejárt a pulled pork tarja pihenési ideje egy nagyobb tálba bontsuk ki, öntsünk hozzá az ecetes szószból (és a fóliában maradt nevekből), majd villa vagy medvekarom segítségével tépjük szálaira a húst.

11

Állítsuk össze a Carolina stílusú pulled pork szendvicset: a kettévágott zsemléket igény szerint pirítsuk meg, majd helyezzünk rá egy adag pulled porkot, rá a káposzta salátát és zárjuk le a zsemle tetejével.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

CsirkecombnyalókaAmerika egyik kedvenc grill étele a csirkenyalóka vagy másnéven a dobverő. Kis konyhai előkészület után az okosgrillünkön máris elkészülhet ez a finomság.
Grillezett garnélarákPercek alatt elkészül és könnyedén tengerparti ízeket idézhetünk meg ezzel a garnélarák recepttel. Csak rövid ideig szabad sütni, különben megkeményedik.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.
Hagymás aprópecsenye – Szoky konyhájaGrill recept videó: Fogadjátok nagy szeretettel ezt a fantasztikusan finom, nyálcsorgató, továbbá laktató pecsenye-finomságot, amelyet a család és a barátok is imádni fognak. Ráadásul anélkül is elkészül, hogy az egész napot a konyhában töltenénk.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 kg sertéstarja
 zsemle
Mop szósz (nedvesítéshez)
 150 ml almaecet
 150 ml sör
 4 teáskanál friss citromlé
 2 teáskanál Worcestershire szósz
 1 teáskanál chili paprika
Ecetes szósz
 300 ml almaecet
 80 g ketchup
 35 g barnacukor
 3 teáskanál
 1 teáskanál őrölt chili paprika(púpos)
 1 teáskanál őrölt fekete bors
 1 teáskanál őrölt fehér bors
Carolina coleslaw
 ½ kisebb fej lilakáposztareszelve
 1 fej lilahagymakockázva
 1 darab közepes sárgarépa

Elkészítés

Elkészítés
1

Kenjük át a tarját vékonyan mustárral vagy olajjal, majd fűszerezzük a sertéshúst minden oldalról házi pulled pork fűszerezéssel.
Mi ehhez a recepthez a Milestone66 Red és Yellow fűszerek keverékét ajánljuk.

2

A fűszerezett tarját tegyük frissentartó fóliába és helyezzük 8 óra hosszára a hűtőbe.

3

Készítsük el a nedvesítő un. mop szószt: egy tálban keverjük össze az almaecetet, a sört, a citromlevet, a Worcestershire szószt és a chili paprikát.

4

A fa pellet grillsütő hőmérsékletét állítsuk 80˚C-ra. Amikor eléri ezt a hőmérsékletet (kb. 10 perc), akkor helyezzük a kicsomagolt tarját a rácsra és füstöljük 3 órán keresztül.
Az első óra letelte után kenjük át a mop szósszal, majd ismételjük újra óránként.

5

Növeljük a grillsütő hőmérsékletét 120˚C-ra és süssük tovább addig, amíg a hús maghője el nem éri a 72˚C-t. Ez körülbelül újabb 3 óra. Ügyeljünk rá, hogy szintén óránként átkenjük a mop szósszal.

6

Amikor a tarja elérte a kívánt maghőt, csomagoljuk be alufóliába vagy hentespapírba és süssük tovább, amíg a belső hőmérséklet nem emelkedik 95˚C-ra.

7

A 95˚C-os maghő elérésekor a csomagolt tarját helyezzük át egy lezárt hőtartó dobozba és pihentessük egy órán keresztül.
Sokan ilyenkor további különböző anyagokba pl. törülközőkbe tekerve helyezik a dobozba a pulled porkot.

8

Készítsük el az ecetes szószt: egy keverőtálban keverjünk össze almaecetet, 250-300 ml vizet, ketchupot, barnacukrot, sót, chili paprikát, fekete borsot és fehér borsot.
Keverjük addig, amíg a só és a cukor fel nem oldódnak.
Kóstoljuk meg a fűszerezést, ízlés szerint adjunk hozzá még cukrot vagy chilit.
Hagyjuk állni egy órát, hogy az ízek összeérjenek.

9

A Carolina Coleslaw elkészítése: egy keverőtálban keverjük össze a felaprított (reszelt) káposztát körülbelül 250 ml ecetes szósszal.
Adjuk hozzá az aprított hagymát és a szeletelt vagy csíkokra vágott sárgarépát.

10

Amikor lejárt a pulled pork tarja pihenési ideje egy nagyobb tálba bontsuk ki, öntsünk hozzá az ecetes szószból (és a fóliában maradt nevekből), majd villa vagy medvekarom segítségével tépjük szálaira a húst.

11

Állítsuk össze a Carolina stílusú pulled pork szendvicset: a kettévágott zsemléket igény szerint pirítsuk meg, majd helyezzünk rá egy adag pulled porkot, rá a káposzta salátát és zárjuk le a zsemle tetejével.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Carolina pulled pork szendvics
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66