Speciális csirke saslik grillsütőn
Rablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.
Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.
A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.
Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.
Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.
Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.
Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.
Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.
Ajándék, ingyenes receptfüzet:
Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez
Ismerd meg a Milestone66 termékeket:
- Okosgrill kiegészítők
Milestone66 Farmer kötény
Original price was: 23 990 Ft.19 990 FtCurrent price is: 19 990 Ft. - KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
- KEDVEZMÉNY 5%Opciók választása Ennek a terméknek több variációja van. A változatok a termékoldalon választhatók kiGyorsnézet
Tájékozódj az Okosgrillekről:
További receptek:
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.
A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.
Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.
Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.
Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.
Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.
Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.