Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Speciális csirke saslik grillsütőn

Speciális csirke saslik grillsütőn


csirke saslik
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Rablóhús vagy saslik, ki hogy hívja.. A szójában és mézben ázott csirke elképesztő! íme itt egy fantasztikus recept, amit bármikor kipróbálhatsz.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő35 percÖsszesen50 perc
Hozzávalók
 3 rész csirkemell 1 cm-es kockára vágva
 2 gerezd aprított fokhagyma
 2 evőkanál méz
 1 adag szeletelt vagy félbevágott gomba
 0,50 evőkanál olivaolaj
 1 nagy pirosparika
 1 nagy zöldparika
 2 evőkanál bármelyik grill fűszerkeverékből vagy száraz rubból
 2 evőkanál szójaszósz
 hagyma, paradicsom, alma, stb zöldségek és gyümölcsök ízlés szerint
Eszközök
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák
Elkészítés
1

Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.

2

A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.

3

Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.

4

Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.

5

Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

6

Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.

7

Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Reggeli Okosgrillen: tojás, sajt, bacon SPG-velTojással, baconnel, sajttal, Milestone66 SPG-vel és egy csipet okos füsttel egy király reggeli recept érkezik, bemutatva, hogy fa pellet grillsütőn mennyire egyszerű percek alatt összedobni egy laktató finomságot.
Grillezett tarja sörszósszalVelence elővárosában, Chioggia-ban készítettük ezt a felvétel és receptet. Ha van lehetőségetek gyertek el ide, gyönyörű a táj és a város. A parton egyúttal egy grillezett tarját is elkészítettünk sörszósszal.
A legfinomabb sült húsok – Szoky konyhájaGrill recept videó: Egyszerű, de nagyszerű, nyálcsorgatós sült hús recept következik, amely egy vaj puha, porhanyós és szuper fenséges végeredménnyel ajándékozza meg a családot, illetve a vendégeket.
Napindító reggeli sajtburgerNéha egész egyszerűen csak arra van szükség, hogy jól bereggelizzünk és végezzük az aznapi teendőket. Az Okosgrill egy ilyen nehéz napot támogat ezzel kicsit sem kalóriaszegény hamburger recepttel. Hús, bacon, Kezd jól a napot, legyen tele a pocak baconnal, burgerrel, tojással és sajttal. és töltse ki magát ezzel a kiadós reggeli hamburgerrel szalonnával, tojással és sajttal.

Hozzávalók

Hozzávalók
 3 rész csirkemell 1 cm-es kockára vágva
 2 gerezd aprított fokhagyma
 2 evőkanál méz
 1 adag szeletelt vagy félbevágott gomba
 0,50 evőkanál olivaolaj
 1 nagy pirosparika
 1 nagy zöldparika
 2 evőkanál bármelyik grill fűszerkeverékből vagy száraz rubból
 2 evőkanál szójaszósz
 hagyma, paradicsom, alma, stb zöldségek és gyümölcsök ízlés szerint
Eszközök
 fa saslik pálcák
 fém saslik pálcák

Elkészítés

Elkészítés
1

Kezdésképpen az ajánlott fűszerkeverék bármilyen lehet, de érdemes olyat választani amelyben van egy kis füstös aroma, hiszen ez adja meg a saslik különleges plusz ízét már közvetlenül a hozzávalókkal.
Zöldségekből természetesen bármi felhasználható, amit szeretnénk, a leírt gomba és paprika csak ajánlás.

2

A marinád páchoz keverjük össze egy nagyobb tálban az olivaolajat, a szójaszószt, a mézet, fokhagymát és a fűszerkeveréket.

3

Ehhez az alaposan elkevert szószhoz adjuk hozzá a kockázott csirkemellet és szintén alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk érdemes minimum néhány órát (akár egy teljes éjszakát) pihentetni, hogy a csirke felvegye az ízeket.

4

Ha a saslikhoz fapálcákat használunk, akkor azokat is érdemes legalább ennyi időre vízben áztatni, mint ameddig a csirkehúsok pácolódnak. Ha fém pálcáink vannak, akkor nincs erre szükség.

5

Miután a fenti folyamatokkal készen vagyunk, a csirke és a nyárs is késznen áll a sütésre, tehát bekapcsolhatjuk és beállíthatjuk a fa pellet grillsütőnket 170-180°C-ra.

6

Készítsük fel a nyársakat a bevetésre. A csirkekockák mellett tegyünk a pálcákra zöldségeket, gombát tetszőleges sorrendben.

7

Tegyük a grillrácsra a saslikot és időnként forgassuk meg, amíg a csirke el nem készül.
Ezen a hőmérsékleten (nyitott tűztérrel) ez kb 5-10 perc.
Időnként érdemes a nyársat forgatni is.
Ha van maghőmérőnk, akkor a 180 fokot kell elérnie a csirkének.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Speciális csirke saslik grillsütőn
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66