Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Napindító reggeli sajtburger

Napindító reggeli sajtburger


reggeli burger recept grill okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Néha egész egyszerűen csak arra van szükség, hogy jól bereggelizzünk és végezzük az aznapi teendőket. Az Okosgrill egy ilyen nehéz napot támogat ezzel kicsit sem kalóriaszegény hamburger recepttel. Hús, bacon,
Kezd jól a napot, legyen tele a pocak baconnal, burgerrel, tojással és sajttal. és töltse ki magát ezzel a kiadós reggeli hamburgerrel szalonnával, tojással és sajttal.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszesen35 perc
Hozzávalók
 350 g sovány marhahús darálvamarhanyak vagy hátszín ajánlott
 8 szelet bacon
 4 darab burger zsemle
 4 szelet sajt
 4 darab tojás
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és a marhahúst osszuk el négyfelé, formázzunk belőlük burgerpogácsákat.

2

Ízlés szerint a hús mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük a rácsra. Grillezzük mindkét oldalát 3-5 percig.

3

A szeletelt bacont szintén helyezzük el a rácsokon. Egy serpenyőben pedig készítsük el a tükörtojásokat.

4

Vegyük le a húspogácsákat a grillről, majd állítsuk össze a hamburgert. A zsemle alsó részére helyezzük rá a húst és arra egy szelet sajtot, a bacont, majd a tükörtojást és végül a zsemle tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Friss sült sonka mustármártássalSokan azt hiszik, hogy a „sonka” szó füstöltséget jelent, de valójában egy húsvágási típusról van szó. Idén próbáljuk ki, hogy egy friss, nyers, pácolatlan és füstöletlen sonkát készítünk a húsvéti ünnepre - vagy éppen egy különleges vasárnapi vacsorára. A sertés hátsó combjából származó húst nem mindig könnyű frissen megtalálni a boltokban, ezért előfordulhat, hogy meg kell kérnünk a hentesünket, hogy külön rendelje meg. De egy biztos ezek az ízek megérik majd a fáradságot. Ráadásul mivel a fa pellet grillsütőn készítjük el, ez a friss sonka kellemes füstös ízt kap majd. A bőr és a hús íze akkor lesz a legjobb, ha egy-két nappal a főzés előtt besózzuk, ezért érdemes egy kicsit előre tervezni.
Sajtos-bacönös amerikai kukoricakenyérEgyszerű és közkedvelt recept az USA-ból, amit bármikor pillanatok alatt elkészíthetünk és ízesíthetünk kedvünk szerint. Mi most épp baconnel szórtuk meg és a grillrácsaira tettük.
Bárányborda rozmaringos-mustáros mártássalMi lehetne jobb egy bárányborda szeletnél? Hát a dupla bárányborda szelet! Ha darabolva csak egy-egy szeletet találunk, akkor vegyünk egy egész bordát és vágjuk fel magunk. Ha a csontokat nem „franciásították” eleve, akkor ezt saját magunk is megtehetjük úgy, hogy lekaparjuk a csontokról a felesleges zsírt, porcot és húst. Ez a lépés természetesen nem kötelező, de elegánsabb megjelenést kölcsönözhet ételünknek.

Hozzávalók

Hozzávalók
 350 g sovány marhahús darálvamarhanyak vagy hátszín ajánlott
 8 szelet bacon
 4 darab burger zsemle
 4 szelet sajt
 4 darab tojás

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 200°C-ra és a marhahúst osszuk el négyfelé, formázzunk belőlük burgerpogácsákat.

2

Ízlés szerint a hús mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük a rácsra. Grillezzük mindkét oldalát 3-5 percig.

3

A szeletelt bacont szintén helyezzük el a rácsokon. Egy serpenyőben pedig készítsük el a tükörtojásokat.

4

Vegyük le a húspogácsákat a grillről, majd állítsuk össze a hamburgert. A zsemle alsó részére helyezzük rá a húst és arra egy szelet sajtot, a bacont, majd a tükörtojást és végül a zsemle tetejét.

Jó étvágyat kívánunk!
Napindító reggeli sajtburger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66