Dán palacsintagolyó, aebleskiver

Kezdőlap / Dán palacsintagolyó, aebleskiver
Dán palacsintagolyó, aebleskiver
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A legenda szerint a Vikingek ereje ebből a töltött palacsinta golyókból származott. Bár picit nehéz elképzelni, de mi van ha igaz? Ne kockáztassunk mi sem, próbáljuk ki gyorsan a dánok finom édességét!

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő15 percÖsszesen30 perc
Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Tájékozódj az Okosgrillekről:

 

Hozzávalók

Hozzávalók
 250 g liszt
 50 g vaj
 400 ml tej
 2 darab tojás
 2 teáskanál cukor
 1 csomag vaníliás cukor
 csipet só
 ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

Elkészítés
1

Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá, közben adjuk hozzá a cukrot.

2

A sárgáját liszttel keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a vaníliás cukrot. Folyamatosan kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet is és dolgozzuk simára a tésztát.

3

A vajat olvasszuk fel, majd némi visszahűtés után öntsük a tojássárgás masszába és forgassuk hozzá a fehérjehabot.
A klasszikus palacsinta tésztához képest egy sűrűbb változatot fogunk kapni.

4

A dán palacsintasütőt melegítsük fel, majd adagoljunk bele a tésztából. Tehetünk a közepébe lekvárt, csokit, nutellát, de akár sós feltéteket.

5

Amikor az alja megsült a golyókat forgassuk meg egy villa vagy más eszköz segítségével és süssük aranybarnára.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Dán palacsintagolyó, aebleskiver
Főoldal
Szoky könyv
Pellet grillek
Milestone66