Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Díjnyertes BBQ oldalas

Díjnyertes BBQ oldalas


bbq verseny oldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Vegyünk néhány tippet a profiktól és lépjünk egy szinttel magasabbra a kerti füstölésben. Minden alkalommal, amikor begyújtjuk a pellet grillsütőt élvezetes kihívás indul, amivel lenyűgözzük a barátokat és a családot.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő4 óraÖsszesen4 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 g barna cukor
 60 g méz
 8 evőkanál vajkockázva
 120 g sárgabarack lekvár és/vagy BBQ szósz
 120 g BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.

2

Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.

3

Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.

4

Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.

5

Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.

6

Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.

7

Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.

8

Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.

9

Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.

10

Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.

11

Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.

12

Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.

13

Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Füstölt Seattle hot dogA krémsajt egy furcsa feltétnek tűnhet egy virslihez, de addig ne vesd el az ötletet, amíg ki nem próbáltad ezt a füstölt, seattle-i verziót. Amerika északnyugati részének kedvence, de valószínűleg bármelyik kerti grillezésen nagy sláger lesz.
Amerikai sajtos tészta – mac n cheeseSokat gondolkodsz rajta, hogy ezen a nyári napon milyen ételt készíts? Mi valami könnyű receptet szerettünk volna, amit nem megterhelő elkészíteni és ezért esett a választásunk a mac n cheese-re, vagyis az amerikai sajtos tésztára.
Házi sültkolbász, igazi csabai kolbászIgazai csabai kolbász készült a Fald fel konyhájában. Ezt a kolbászt most megsütötték, de füstölésre éppúgy alkalmas. Hozzá almapaprika, káposzta, mustár, friss fehér kenyér és teljes a boldogság!
Baconbe tekert hot dogTudod mire vágyakozik igazából minden virsli? Egy kis bacon csomagolásra! Ez egyformán jól működik a marha- és sertéshúsból készült virsliknél is. A baconon túl adhatunk hozzá olvasztott sajtot és a többi kedvencünket a tökéletes hot dog élményért.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 250 g barna cukor
 60 g méz
 8 evőkanál vajkockázva
 120 g sárgabarack lekvár és/vagy BBQ szósz
 120 g BBQ szósz
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Állítsuk be a pellet grillsütőt 80℃ -os hőmérsékletre.

2

Vágjuk le a felesleges zsírt és vegyük le a hártyát is a bordák hátsó oldaláról.

3

Mindkét oldalát bőségesen fűszerezzük meg Milestone66 Red és Yellow fűszerkeverékkel, majd tegyük rá a grillre, hússal felfelé. Füstöljük 2 órán keresztül.

4

Ideiglenesen távolítsuk el a húsokat a grillről, növeljük a grill hőmérsékletét 105℃-ra és melegítsük elő 5-10 percig.

5

Egy nagy teherbírású alufóliára tegyün 50-60 gramm barnacukrot, 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál apróra vágott teavajat.

6

Az oldalasokat húsos felükkel lefelé fektessük a barnacukros keverékbe, majd alapos mártózás után fordítsuk meg őket, hogy a másik felük is bevonódjon. Ismételjük meg a műveletet minden szelettel. Szorosan tekerjük össze a fóliát és tegyük a grillre, húsos oldallal lefelé, 2 órára.
Természetesen hentespapírt is használhatunk a folyamat során.

7

Teszteljük a puhaságot úgy, hogy óvatosan kinyitjuk a fóliát és beleszúrunk egy fogpiszkálót a húsba, két középső borda közé. Éreznünk kell egy kis ellenállást, de a fogpiszkálónak meglehetősen simán kell bele kell tudni mennie. Ha a bordák már puhák, a következő lépésben a főzési idő le fog rövidülni, ha viszont még mindig keménynek tűnnek, a sütési idő megnőhet.

8

Tegyük el a leveket a fóliáról későbbre, lekenéshez fogjuk még használni. Vegyük le a húsokat a fóliáról, és helyezzük őket vissza a grillrácsra.

9

Keverjük össze a választott BBQ szószt és a sárgabarack lekvárt vagy BBQ szószt egy kis tálban és bőségesen kenjük meg a szeletek minden oldalát. Ha a bordák a fóliázási időszak után már megpuhultak, főzzük 20 percig, hogy a szósz megdermedjen.

10

Ha viszont a bordák kemények, süssük tovább legalább egy órán keresztül. Minden oldalas márványozása és zsírtartalma eltérő, így mindegyik egy kicsit másképp készül el, de az átlagos sütési időnk ezeknél a húsoknál egy óra a lekenés és a grillre való visszatétel után.

11

Miután az oldalasok elkészültek, vegyük le a grillről és pihentessük 15 percen keresztül szeletelés előtt.

12

Vegyük elő a kisült szaftot (amit a fóliáról gyűjtöttük), kanalazzuk le a zsírt a tetejéről, és dobjuk is ki.

13

Egy ecsettel kenjük le a húsokat a ragacsos édes mázzal, ezzel fényes felületet adva nekik tálaláshoz.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Díjnyertes BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66