Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Dupla sajtburger

Dupla sajtburger


dupla sajtburger recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ez a sajtburger recept csak egy kicsit különbözik a megszokottól, mégpedig a vékonyabb húspogácsában. A laposabb húskorongok alkalmassá teszik a szendvicset, hogy még több finomsággal tömjük meg. Így kerül bele vajon karamellizált hagyma és dupla sült bacon is.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő25 percÖsszesen40 perc
Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 1 csomag szelet bacon
 1 evőkanál vaj
 1 vöröshagyma, aprítva
 8 szelet cheddar sajt
 1 darab jalapeno paprika szeletelve
 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
 1 evőkanál steak fűszerkeverék
Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a steak fűszerrel, osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőlük lapos húspogácsákat.

2

A grillrácsra helyezzünk egy öntött vas serpenyőt, amiben a vaj felolvasztása után süssük meg a hagymát és a félbevágott bacon szeleteket. Igény szerint a szeletelt jalapenot is átforgathatjuk a vajon. Miután elkészültek, a hamburger zsemlét is pirítsuk meg a zsiradékon.

3

Grillezzük a húspogácsákat 3-5 percig, félidőnél átfordítva és egy szelet (cheddar) sajtot rátéve. Amikor a hamburgerhúsok a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre.

4

Dupla sajtburgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, bacon, húspogácsa, bacon, hagyma, szeletelt jalapeno és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Ropogós BBQ csirkeszárnyakEgyszerű elkészítés és mindenki imádja: bbq csirkeszárnyak az okosgrillről. Ha tuti befutó sikert akarunk, akkor ezzel a recepttel nem tévedhetünk.
Fokhagymás-citromos csirkecombok parmezánnalEgészséges és finom csirkecomb recept citrommal, fokhagymával és egy kis parmezánnal. Ha ropogós csirkecombokat szeretnél hétvégi sütéskor a családnak és a barátoknak kínálni, ezzel a recepttel nem lősz mellé.
Sloppy Joe – amcsi ragus szendvicsSzaftos, maszatos, brutál finom: ez a Sloppy Joe. Egy amerikai grillszendvics, amiben a fűszeres marharagú annyira elvarázsol minket, hogy hopp máris leettük a kedvenc pólónkat! Csak óvatosan!

Hozzávalók

Hozzávalók
 450 g marhahús darálva
 4 darab hamburger zsemle
 1 csomag szelet bacon
 1 evőkanál vaj
 1 vöröshagyma, aprítva
 8 szelet cheddar sajt
 1 darab jalapeno paprika szeletelve
 1 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
 1 evőkanál steak fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés
1

Melegítsük fel a fa pellet grillsütőt 175°C-ra és a darált marhahúst keverjük össze a steak fűszerrel, osszuk el 8 egyenlő részre és formázzunk belőlük lapos húspogácsákat.

2

A grillrácsra helyezzünk egy öntött vas serpenyőt, amiben a vaj felolvasztása után süssük meg a hagymát és a félbevágott bacon szeleteket. Igény szerint a szeletelt jalapenot is átforgathatjuk a vajon. Miután elkészültek, a hamburger zsemlét is pirítsuk meg a zsiradékon.

3

Grillezzük a húspogácsákat 3-5 percig, félidőnél átfordítva és egy szelet (cheddar) sajtot rátéve. Amikor a hamburgerhúsok a kívánt állag szerint megsültek, vegyük le a grillről és tegyük félre.

4

Dupla sajtburgerünk összeállítása: Zsemle alja, húspogácsa, bacon, húspogácsa, bacon, hagyma, szeletelt jalapeno és a zsemle teteje.

Jó étvágyat kívánunk!
Dupla sajtburger
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66