Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Édes-füstös BBQ oldalas

Édes-füstös BBQ oldalas


édes füstös sertésoldalas recept okosgrill
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

A sertésoldalasokat ezúttal először almalébe áztatjuk, befűszerezzük, majd alacsonyan hőfokon és lassan elkészítjük a pellet grillsütőn. Végül pedig egy édes BBQ mázzal tesszük tökéletessé az ízeket, amelyről vendégeink majd áradozni fognak.

Adag6 főre
Előkészítési idő20 percFőzési idő5 óraÖsszesen5 óra 20 perc
Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 1,50 l almalé
 60 g barna cukor
Ajánlott fa pellet:
Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajkés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Fektessük a bordákat tepsibe és öntsük le annyi almalével őket, hogy az oldalasok húsos felét teljesen belepje. Alaposan forgassuk át a húsokat, hogy teljesen bevonódjanak.

3

Fedjük le és tegyük hűtőbe 4-6 órára vagy egy egész éjszakára. Ezután távolítsuk el a bordákat az almaléből és tegyük el későbbre a levet.

4

Szórjuk be a bordákat minden oldalon alaposan a kedvenc barbecue fűszerkeverékünkkel.

5

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

6

Öntsük a félretett almalevet egy serpenyőbe és helyezzük a grill egyik sarkába, ezzel nedvesen tartva a grillsütő belsejét.

7

Rendezzük el az oldalasokat csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük 4-5 órán keresztül, vagy amíg a csontok közé szúrt nyárs vagy vágókés könnyedén bele nem siklik.

8

Ellenőrizzük a bordák belső hőmérsékletét; a kívánt hőmérséklet 95℃. Ha nem érik el, süssük további 30 percig, vagy amíg el nem érjük az ideális hőfokot.

9

Közben a BBQ szószt és a barna cukrot keverjük össze egy kis serpenyőben. A főzés utolsó órájában alaposan kenjük meg a húsokat minden oldalról ezzel a szósszal.

10

Éles késsel vágjuk fel a szeleteket különálló bordákra és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Sült zöldségek citromos gyógynövényes öntettelLegyen ez a friss és színes köret a következő vacsoránk kiegészítője! A sárgarépát, tököt, paprikát és a cukorborsót először a fa pellet grillsütőn meggrillezzük, majd egy könnyű és ízes citrom-gyógynövényes öntetbe forgatjuk.
Mexikói csirkés quesadillaFa pellet grill segítségével csavarunk egyet a mexikói gyorséttermek kedvencén, ha ugyanis fatüzelésű BBQ csirkét teszünk hozzá, az egyszerű quesadilla is könnyen bárki kedvencévé válhat.
Grillezett csirkemell sült retekkel, töltött édesburgonyávalGyakran kérdezik tőlünk, hogy mit ajánlunk egy könnyed nyári grillebéd vagy vacsora alkalmával. Nos, természetesen van néhány javaslatunk: egy egészséges és ízletes grillezett csirkemell, amit grillezett sült retekkel és narancsszeletekkel egészítünk ki. Továbbá, egy duplán sült édesburgonya csónakkal fokozzuk az élvezetet, hogy a teljes étel igazán fantasztikus ízorgiává váljon. Ez a különleges, mégis könnyen elkészíthető fogás tökéletesen kombinálja a hús és a zöldségek ízét. Ráadásul magas tápanyagtartalmú és egészséges, így a gyerkőcöknek is bátran kínálható.
Baconbe tekert csirkeszárny és combFűszerezzük a kedvenc grillfűszerünkkel a csirkeszárnyakat, majd tekerjük be baconbe és irány a grill. Szuper fingerfood készül, amihez egy kellemes kéksajt mártás is jól passzolhat.

Hozzávalók

Hozzávalók:
 2 darab sertésoldalaskb. 1-1,5 kg-s, membrán eltávolítva
 1,50 l almalé
 60 g barna cukor
Ajánlott fa pellet:

Elkészítés

Elkészítés
1

Ha a hentes még nem tette meg, távolítsuk el a vékony hártyát a bordák csontos oldaláról úgy, hogy egy vajkés hegyét a membrán alatt egy középső csont fölé helyezzük. Használjunk papírtörlőt, hogy erősen megfogjuk, majd tépjük le a hártyát.

2

Fektessük a bordákat tepsibe és öntsük le annyi almalével őket, hogy az oldalasok húsos felét teljesen belepje. Alaposan forgassuk át a húsokat, hogy teljesen bevonódjanak.

3

Fedjük le és tegyük hűtőbe 4-6 órára vagy egy egész éjszakára. Ezután távolítsuk el a bordákat az almaléből és tegyük el későbbre a levet.

4

Szórjuk be a bordákat minden oldalon alaposan a kedvenc barbecue fűszerkeverékünkkel.

5

Állítsuk be a pellet grillsütőt 105℃ -os hőmérsékletre.

6

Öntsük a félretett almalevet egy serpenyőbe és helyezzük a grill egyik sarkába, ezzel nedvesen tartva a grillsütő belsejét.

7

Rendezzük el az oldalasokat csontos oldalukkal lefelé, közvetlenül a grillrácsra. Süssük 4-5 órán keresztül, vagy amíg a csontok közé szúrt nyárs vagy vágókés könnyedén bele nem siklik.

8

Ellenőrizzük a bordák belső hőmérsékletét; a kívánt hőmérséklet 95℃. Ha nem érik el, süssük további 30 percig, vagy amíg el nem érjük az ideális hőfokot.

9

Közben a BBQ szószt és a barna cukrot keverjük össze egy kis serpenyőben. A főzés utolsó órájában alaposan kenjük meg a húsokat minden oldalról ezzel a szósszal.

10

Éles késsel vágjuk fel a szeleteket különálló bordákra és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Édes-füstös BBQ oldalas
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66