Magyarország legnagyobb fa pellet grillsütő választéka Iratkozz fel a YouTube-csatornánkra: 150 recept vár!

Édes fűszeres marhabordák

Édes fűszeres marhabordák


Édes fűszeres marhabordák
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ahhoz, hogy a borda nagyszerű legyen elárulunk egy titkot. Ami pedig nem más, minthogy gyakran kenjük át a marhabordákat a páccal, különösen a főzési idő vége felé. Ez rétegezi a mártást, így a bordák ragadósak és igazán tökéletesek lesznek.

Adag4 főre
Előkészítési idő15 percFőzési idő3 óraÖsszesen3 óra 15 perc
Hozzávalók
 1,80 kg marhaborda
 120 ml ketchup
 120 ml csípős paprikakrém
 60 ml méz
 1 fej hagyma (aprított)
 2 gerezd fokhagyma (aprított)
 15 ml olívaolaj
 5 ml csípős szósz
 1 evőkanál só
 1 evőkanál őrölt feketebors
Elkészítés
1

Öntsük egy serpenyőbe az olivaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és fokhagymát kb 3 percen keresztül.
1 Minutes

2

Adjuk hozzá a ketchupot, mézet, csípős paprikakrémet és a csípős szószt. A különbség a csípős paprikakrém és a csípős szósz között, hogy a paprikakrém sűrűbb, tartalmazza a paprika magját is, míg a csípős szósz lazább állagú, szinte folyékony szósz, mint pl a tabasco.

3

Hagyjuk, hogy a pácunk közepes-alacsony hőmérsékleten párolódjon nagyjából 10 percig.

4

Ezután a marhabordákat sóval és borssal szórjuk meg és tegyük a közepes hőmérsékletre (100-110 fok) melegített pellet Okosgrillre.

5

Legalább 3 órán keresztül hagyjuk benne a marhabordákat, időnként fordítsuk meg és a szósszal kenjük át újra és újra.
BBQ szószt és héjában sült vajjal locsolt burgonyát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
MegosztásMentésMegosztásMegosztás

Ajándék, ingyenes receptfüzet:

Kötényt fel! – 35 receptötlet a kerti sütéshez-főzéshez

Ismerd meg a Milestone66 termékeket:

Tájékozódj az Okosgrillekről:

További receptek:

Marhapörkölt dutch oven-ben készítve hagymás tarhonyávalAz öntöttvas dutch ovenben készített marhapörkölt egy ízletes, hagyományos étel, amely tökéletesen megőrzi a hús zamatos ízét és puhává varázsolja azt. A vasedényben történő főzés révén a pörkölt lassan és egyenletesen készül el, így garantálva az ízek tökéletes összeérését és a szaftos, omlós húst.
Narancsos kacsasült, kacsacombKaramellizált narancsos-vörösborban pácolódik a kacsánk, amit rozmaringos füstölő pellettel egészítettünk ki. Nagyon egyszerű recept, alig néhány hozzávalóval.
Grillezett csirkecomb töltött wrappelIrány a kert, és irány az Okosgrill! Egy könnyű tavaszi-nyári étel grillezett csirkecomb töltött wrappel. Ez a finomság megmutatja, hogy 20 perc alatt is mennyei fogásokat varázsolhatunk a grillsütő segítségével.

Hozzávalók

Hozzávalók
 1,80 kg marhaborda
 120 ml ketchup
 120 ml csípős paprikakrém
 60 ml méz
 1 fej hagyma (aprított)
 2 gerezd fokhagyma (aprított)
 15 ml olívaolaj
 5 ml csípős szósz
 1 evőkanál só
 1 evőkanál őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés
1

Öntsük egy serpenyőbe az olivaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és fokhagymát kb 3 percen keresztül.
1 Minutes

2

Adjuk hozzá a ketchupot, mézet, csípős paprikakrémet és a csípős szószt. A különbség a csípős paprikakrém és a csípős szósz között, hogy a paprikakrém sűrűbb, tartalmazza a paprika magját is, míg a csípős szósz lazább állagú, szinte folyékony szósz, mint pl a tabasco.

3

Hagyjuk, hogy a pácunk közepes-alacsony hőmérsékleten párolódjon nagyjából 10 percig.

4

Ezután a marhabordákat sóval és borssal szórjuk meg és tegyük a közepes hőmérsékletre (100-110 fok) melegített pellet Okosgrillre.

5

Legalább 3 órán keresztül hagyjuk benne a marhabordákat, időnként fordítsuk meg és a szósszal kenjük át újra és újra.
BBQ szószt és héjában sült vajjal locsolt burgonyát ajánlunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Édes fűszeres marhabordák
Ezt a terméket most tette a kosárba:

Főoldal
Grill klub
Pellet grillek
Milestone66